fbpx Nye planer for Aker Hopp til hovedinnhold

Nye planer for Aker

Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen besøker Aker sykehus i Oslo i dag. Hun vil at sykehuset skal utvikles til en samhandlingsarena.  Merete Norheim Morken (bildet)etterlyser et nytt tilbud, ikke bare et nytt nivå.

– Under besøket vil det bli lagt frem planer for at en på Aker skal kunne levere helsetjenester tilpasset behovene til Oslos befolkning, heter det i en pressemelding fra Helse- og omsorgsdepartementet.

 

Sykepleien har ikke fått tilgang til planene ennå, men Merete Norheim Morken, NSFs foretakstillitsvalgt ved Universitetssykehuset i Oslo, har følgende kommentar:

 

– Som NSF tillitsvalgt er jeg opptatt av at tilbudene som etableres på Aker bringer inn et nytt og mer tilpasset tilbud til pasientene, og ikke bare blir et nytt nivå for pasientene å forholde seg til. Det er også uklart hvordan finansiering av tilbudet på Aker skal skje, og med den økonomiske situasjonen både sykehusene og kommunene er i, er det viktig at dette avklares.

 

– Ansatte på Aker trenger ro og visshet om at arbeidsplassen deres ikke skal nedlegges og kravet til befolkningen i Groruddalen er at Aker opprettholder akuttmottak og kirurgiske og medisinske avdelinger, lyder en kommentar på departementents facebookside fra Ann Karin Osode.

 

Norheim Morken understreker at det er mange spennende tanker om Aker som samhandlingsarena, men at det meste er på idéstadiet fremdeles. 

– Det er igangsatt samarbeidsprosjekter mellom Oslo kommune og sykehuset, samt internt i sykehuset, som skal konkretisere hvilke tilbud som skal være på Aker, sier hun.

 

Her er pressemeldingen fra departementet som kom etter statsrådens besøk på Aker.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse