fbpx Utfordrer sykehusdirektørene Hopp til hovedinnhold

Utfordrer sykehusdirektørene

Forbundsleder i NSF ønsker svar fra direktørene ved de enkelte sykehus på om de stiller seg bak karakteristikken Spekters viseadministrerende direktør kom med på Dagsrevyen onsdag.

Det er følgende kommentar fra Spekters Anne-Kari Bratten som har fått Lisbeth Normann til å reagere på vegne av de 35.000 sykepleierne i norske sykehus:

"Jeg synes alle, kanskje særlig sykepleiere, må opp-prioritere verdien av arbeid. (…) Da kan verken sykepleiere eller andre bruke tiden de kunne stilt til rådighet for arbeidslivet på å sitte på kafé eller gå på Sats, da må vi delta i arbeidslivet."

 

Les hele Dagsrevyintervjuet HER.

 

Normann avventer svar fra landets sykehusdirektører, og håper at klimaet mellom arbeidsgivere og arbeidstakere er bedre lokalt enn sentralt.
- Vi skal forhandle med Spekter i et mellomoppgjør i løpet av våren, og slike kommentarer er ikke et godt utgangspunkt, sier Lisbeth Normann.

 

Støtte fra overlegene

Også Arne Refsum, leder i overlegeforeningen, reagerer på Brattens utsagn.

- Hvis budskapet hennes er at hun vil ha flere i jobb, så må hun se på sin form for å kommunisere. Ønsker hun å få dem til å jobbe, så må hun ikke starte med å provosere dem og framstille dem som unnasluntrere. Jeg lurer på hva Spekters oppdragsgivere, i denne sammenheng helseforetakene, synes om at hun går ut og provoserer de ansatte så unødvendig, sier Refsum til dagbladet.no.

Folk må få ta sine egne valg, mener han.

- Slik jeg tolker Bratten så sier hun at alle som ikke jobber 100 prosent eller mer, undrar seg sitt ansvar overfor arbeidsgiver og samfunnet. Det er en holdning som er det motsatte av hva det norske samfunnet står for. Ta pensjonsreformen som et eksempel. Den er bygget opp slik at du kan ta egne valg, men da tar du også konsekvensen av det. Går du av tidlig, så får du mindre i pensjon. Mennesker har så mange årsaker bak de valgene de gjør, påpeker han.

- Bratten legger ansvaret over på arbeidstakerne i stedet for å se på hva hun selv kan gjøre for å få flere i arbeid, sier Refsum.  

 

Mange reaksjoner

- Mine uttalelser har åpenbart ledet til stort engasjement hos en del av landets sykepleiere. Mitt budskap er at det norske velferdssamfunnet er helt avhengig av at vi alle, både kvinner og menn, jobber mindre deltid, sier viseadministrerende direktør Anne-Kari Bratten til spekter.no.

Spekter har registrert at det er startet en sms-aksjon mot viseadministrerende direktør, Anne-Kari Bratten, på bakgrunn av en uttalelse hun ga da hun var gjest hos NRK Dagsrevyen onsdag.

Kampanjen har allerede passert 1 500 signaturer.

 

Les: - Kan ikke bruke tida på cafe og sats.

Underskriftkampanjen finner du HER.


Hun må se på sin form for å kommunisere.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse