fbpx Prisfest i Egersund Hopp til hovedinnhold
Smartprisen

Prisfest i Egersund

Sykepleier Mariann Svanes (i midten med diplom) og kollegene hennes ved Dalane Lokalmedisinske senter (DLS) tok i går imot Smartprisen, som Årets innovasjonsvirksomhet.

Prisen ble delt ut i Egersund i går.
- Dalane Lokalmedisinsk senter er en foregangsvirksomhet som viser vei når myndighetene skal løse de utfordringene som ligger i Samhandlingsreformen, sa Svein Roar Olsen i NSF. Olsen har vært leder av juryen som har tildelt prisen. Juryen var sammensatt av representanter fra KS, Spekter og Innomed, som sammen med tidsskriftet Sykepleien utgjør partnerne i Smartprisen.
Les mer om prisen og årets vinnerne her.

Entusiastisk
Ingen tvil om at prisen vakte stor begeistring blant ildsjeldene i Egersund.
- Mange har bidratt til at DLS er blitt en suksess, sa sykepleie mariann Svanes da hun på vegne av sine kolleger mottok hederbevisningen fra Sykepleiens redaktør Barth Tholens.
Prosjektleder Johannes Bergsaker-Aspøy i DLS håper nå at prisen kan være med på å få prosjektet inn på statsbudsjett.
- Å få en nasjonal pris for vårt arbeid er av enorm betydning. DLS er blitt gjort mulig gjennom utviklingsstøtte fra myndighetene og gaver fra næringslivet og enkeltpersoner. Men pengene vil være bortkastet om ikke regjeringen gjør det mulig å gå fra utviklingsstøtte til ordinær finansiering av dette tiltaket, mener Bergsaker-Aspøy.

Halvannen
Dalane Lokalmedisinske senter er em halvannenlinje-tjeneste, mellom sykehuset i Stavanger og fire kommuner i Rogaland. Senteret inneholder både sengepost fra helse Stavanger, kommunal sykehjemsavdeling, kreftpoliklinikk, legevakt, røntgenavdeling og laboratorium under samme tak. De har spesialister, fastleger, spesialistpoliklinikker, hudpoliklinikk og dagkirurgi. Ikke minst betjener senteret KOLs-pasienter og andre kronikere, slik at de kan føle trygghet i nærmiljøet og slippe å oppta senger i Stavanger. Utviklingen av den såkalte KOLS-kofferten har gjort det mulig for pasienter å bo hjemme ved hjelp av telemedisinsk utstyr. Les mer om dette her.

Ambisiøst
Det ambisiøse arbeidet ved DLS har ikke bare vært bra for pasientene. Også for sykepleiere har DLS blitt en ny og kjærkommen arena hvor man kan utvikle sin kompetanse til å samhandle med andre. mange sykepleiere ønsker å jobbe ved tiltaket
- Et skikkelig luksusproblem, mener Svanes.

- Dalane Lokalmedisinsk senter er en foregangsvirksomhet

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse