fbpx To sykehus med endret funksjon Hopp til hovedinnhold

To sykehus med endret funksjon

Fortsatt to sykehus, men med akuttkirurgi og fødeavdeling kun i Molde foreslår direktørene i Helse Nordmøre og Romsdal og Helse Midt-Norge.

I dag er det to sykehus i Helse Nordmøre og Romsdal, ett i Molde og ett i Kristiansund. Begge sykehusene vil ifølge innstillingen "Nytt sykehus i Nordmøre og Romsdal" bestå, men direktørene forutsetter endret funksjonsfordeling mellom de to sykehusene.

Konkret går man i innstillingen inn for en funksjonsfordeling med fødeavdeling og akuttkirurgi i Molde, og elektiv kirurgisk virksomhet, bredt poliklinisk tilbud og akutt indremedisin ved begge sykehusene.

 

Minst endringer

I innstillingen er det lagt vekt på at det er en funksjonsdelt to-sykehustruktur som best vil svare på behovet for spesialisthelsetjenester til de store pasientgruppene. Direktørene har også lagt vekt på behovet for en snarlig avklaring som best kan sikre framdrift og forutsigbarhet for så vel pasienter og pårørende som ansatte. I et samfunnsperspektiv er det lagt vekt på at en to-sykehusløsning vil medføre minst endringer for pasienttransport og minst flytting av arbeidsplasser.

 

Høgt konfliktnivå

- Dette har vært en meget krevende sak med høgt konfliktnivå, både blant egne ansatte og i befolkningen. Å finne én løsning som ville kunne forene partene synes ikke mulig. Men vi har ut fra en totalvurdering funnet å legge vekt på hva som vil gi en raskest avklaring, og dermed mest forutsigbarhet for utvikling av våre spesialisthelsetjenester, sa administrerende direktør Bjørn Engum i Helse Nordmøre og Romsdal da han i dag presenterte innstillingen.

Lite tyder på at forslaget vil dempe konfliktnivået. I Kristiansund mener man at dette er en nedlegging av sykehuset, og at sykehuset i Kristiansund vil framstå som et stort sykehjem strippet for akuttfunksjoner.

 

Videre behandling

Saken legges nå fram for styrene i henholdsvis Helse Nordmøre og Romsdal og Helse Midt-Noreg med et felles saksframlegg og innstillinger til vedtak. Styremøte i Helse Nordmøre og Romsdal er fredag 5. november. Styremøtet i Helse Midt-Norge er 9. og 10. november.

 

Innstillingen "Nytt sykehus i Nordmøre og Romsdal" finner du HER.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse