fbpx Studenter ansetter professorer Hopp til hovedinnhold

Studenter ansetter professorer

Medisinstudentene ved Universitetet i Oslo har fått nok av dårlige undervisere. Nå får de bli med og bestemme hvem som ansettes ved fakultetet.

Ifølge Universitas  har medisin- og ernæringsstudenter fått nok av lærere som senker engasjementet til et bunnivå.

– Det er kjempefrustrerende når undervisere har mangler. Tidligere har man antageligvis ansatt forelesere ene og alene på bakgrunn av deres styrke som forskere, men en god forsker er ikke nødvendigvis godt egnet til å undervise, sier leder av studentutvalget ved Det medisinske fakultet Johan Yuan Wang til Universitas.


Interessant

NSFs studentleder, Bård Nylund, har sett artikkelen.

- Dette var veldig interessant. Jeg ønsker noe lignende velkommen i sykepleierutdanningene. Tror også det kan være med å øke studentenes eierforhold og ansvar for studiet, sier Nylund.

- Hvordan tror du høgskolene vil stille seg til en slik ordning?

- Jeg håper høgskolene vil se på det som et positivt tiltak som bidrar til mer engasjerte og ansvarlige studenter. Jeg tror studentene innehar viktige synspunkter på hva som bidrar til at en foreleser er en god foreleser. Jeg vil allerede i morgen og fredag når jeg møter studieledere fra hele landet, informere dem om hva som har skjedd på UiO. Jeg vil lodde stemningen blant studielederne for å se om dette kan være interessant også på sykepleierutdanningen, sier han.

 

Får stille spørsmål

Ved Universitetet i Oslo får nå medisinstudenter mulighet til å observere alle intervjuer. De får også stille spørsmål og komme med kommentarer under alle ansettelsesprosesser. På den måten skal det sikres at nye ansatte også er gode undervisere.

Ordningen baserer seg på en avtale mellom instituttlederen Bjålie og Wang, og er godkjent av dekanus på Det medisinske fakultet.

 

Les også: Jukser for å få studenter igjennom

Frykter dummere studenter

52 prosent stryk i anatomi og fysiologi


0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse