fbpx Unni Hembre til topps i Europa Hopp til hovedinnhold

Unni Hembre til topps i Europa

Fra i dag kan nestleder i NSF, Unni Hembre, krone seg med tittelen president. Det neste året skal hun lede European Federation of Nurses Associations (EFN).

- Det er ikke hver dag man blir president.

- Nei, det er det ikke. Titlene er litt finere på engelsk enn på norsk, sier Unni Hembre.

Den nyvalgte presidenten er opprinnelig fra Stjørdal. Hun har hatt mange verv i NSF: Hun har vært hovedtillitsvalgt, fylkesleder i Oslo og ble i 2004 valgt inn i forbundsstyret som andre nestleder.


Klar stemme

- Hva vil arbeidsoppgavene dine bli?

- Jeg skal blant annet lede styremøter og "General Assembly" møter. Det er to av hvert møte per år, sier hun. 

- Hvilke mål har du satt deg for presidentperioden?

- For oss i NSF er det viktig at sykepleiere i hele Europa snakker med klar og tydelig stemme mot politikerne. Vi skal være den stemmen sykepleierne trenger. Det er 6 millioner sykepleiere i Europa. Disse vil være nøkkelpersonell for helsetjenestene i fremtiden, sier Hembre.


Viktige saker

I motsetning til Norges forhold til EU, er NSF fullverdig medlem i EFN.

- Hva er de viktigste sakene?

- Den ene saken er pasientrettighetsdirektivet, og den andre saken er hvordan vi skal skaffe nok kvalifisert personell til helsesektoren i årene fremover. Disse problemstillingen kjenner vi jo godt igjen fra Norge. Av andre saker vi jobber med, kan jeg nevne at vi prøver å få på plass et europeisk sykepleieforskningsinstitutt, sier hun.Blir hjemme

- Flytter du til Brussel?

- Nei. Administrasjonen blir fulgt opp av de ansatte på kontoret i Brussel. De er tre stykker. En generalsekretær, en policy advisor og en sekretær. Dette vervet er ment å utføres ved siden av andre oppgaver. Jeg tar over for den danske forbundsledere som måtte gå av midt i perioden, sier hun.

 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse