fbpx 65 nye studieplasser, men hva med praksis? Hopp til hovedinnhold

65 nye studieplasser, men hva med praksis?

Statsbudsjettet foreslår 65 nye studieplasser for sykepleiere fra neste høst. NSFs studentleder Bård Nylund (bildet) er ikke spesielt imponert, og påpeker at det viktigste er at studentene følges opp.

Kunnskapsdepartementet oppretter 2 200 nye studieplasser på høgskoler og universitet fra høsten 2011. Av disse er omtrent halvparten uspesifiserte, det vil si at den enkelte studieinstitusjon står fritt til å fordele plassene på ønsket studieretning.

Foreløpig er det tildelt 65 plasser for sykepleierutdanningen på landsbasis, fordelt med ti på Universitetet i Stavanger, ti på Høgskolen i Gjøvik, 25 på Høgskolen i Oslo, ti på Høgskolen i Vestfold og ti på Lovisenberg diakonale høgskole.

Diakonhjemmet Høgskole har i tillegg fått ti plasser som fritt kan fordeles innenfor helse- og sosialfaglig utdanning. Det vil si at det maks kan bli 75 nye studieplasser for sykepleiere, dersom Diakonhjemmet velger å la alle ti tilfalle sykepleierutdanningen.

– Er du fornøyd, Bård Nylund, leder for NSF student?

– Vi mener selvfølgelig det er behov for flere sykepleiere, og skulle ønsket oss flere studieplasser. Men det nytter ikke bare å opprette flere studieplasser. Siden halvparten av sykepleierstudiet foregår ute i praksis, må satsningen følges opp med lærekrefter og gode praksisplasser også, og det siste er et område Kunnskapsdepartementet ikke rår over.

Han forteller at NSF student får mange tilbakemeldinger om studenter som synes lærerne følger opp for dårlig og føler seg dårlig ivaretatt når det gjelder praksis.

– Vi vet at på en del høyskoler er kapasiteten presset til det ytterste og at praksisplassene de tilbyr ikke er gode nok. Derfor kan man ikke bare opprette nye studieplasser uten å se det i sammenheng med at alle disse nye studentene skal følges opp.

Vi vet at på en del høyskoler er kapasiteten presset til det ytterste og at praksisplassene de tilbyr ikke er gode nok.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse