fbpx Tapte første runde Hopp til hovedinnhold

Tapte første runde

Overlegen mener han er en varsler, Vestre Viken mener han er en fare for pasientene. I dag tapte overlegen første runde i retten.

31. mai i år ble en overlege ved Bærum sykehus bedt om å gå på dagen. Vestre Viken begrunnet oppsigelsen med arbeidslister som ikke var ajourførte, svake faglige vurderinger, manglende lojalitet til pålegg fra ledelsen og sykehusets rutiner.

Overlegen mener selv han ble oppsagt fordi han varslet ledelsen om kritikkverdige forhold. Torsdag tapte den erfarne overlegen første runde i Drammen Tingrett mot arbeidsgiver Vestre Viken. Legen får ikke komme til jobb i perioden frem til selve oppsigelsen skal vurderes rettslig.

Saken er ikke ferdigbehandlet. Om oppsigelsen er gyldig, blir avgjort i hovedforhandlingene som sannsynligvis starter i løpet av vinteren.

– Vi er svært skuffet over kjennelsen, sier overlegens advokat. Dette gir ansatte i helsesektoren veldig dårlig stillingsvern når domstolen nærmest abdiserer fra den kontrollfunksjonen de skal ha, og gir arbeidsgiver rett til å fremme påstander uten å overprøve dem, sier Falch-Koslung til Budstikka.

Les også: Varsler eller inkompetent?

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse