fbpx Syke barn vil også leke Hopp til hovedinnhold

Syke barn vil også leke

Kreftsyke barn må avstå fra mange aktiviteter andre barn er med på. Men i Kristiansand har frivillige tatt tak. 

 

Barn med kreft må ofte isoleres fra andre barn og vanlige aktiviteter som barnehage og trening. Tøff behandling med cellegift går utover immunforsvaret og gjør selv banale infeksjoner potensielt livstruende.

I periodene der barna er innlagt på sykehus har de krav på et pedagogisk tilbud og sosiale aktiviteter. Men når barna er hjemme, har de ingen slike rettigheter. Da blir det opp til hver enkelt kommune hva slags tilbud de får.

 

Full fart

- Det er som å være i en slags boble, sier Inger Mjøs.

I 2007 tok hun initiativ til å sette i gang egne aktiviteter for kreftsyke barn og deres familier.

- Kreftsyke barn vil gjerne gjøre vanlige ting. Når de er i form er det full fart, latter og glede. Men for foreldrene er det vanskelig å finne aktiviteter som ikke utsetter barna for smitte. Man kan nesten ikke leie en hel kinosal alene, sier hun.

Mjøs har selv en datter som er ferdigbehandlet for leukemi.

- Da hun var i aktiv behandling gledet hun seg til å komme på sykehuset. Der skjedde det noe.

 

Får støtte

14 familier deltar for øyeblikket i aktivitetene i større eller mindre grad. Målet er tre-fire aktiviteter i måneden. Sykehuset i Kristiansand er behjelpelig med å formidle kontakt med nye familier som får et kreftsykt barn. ”Aktiviteter for kreftsyke barn” er blitt en underavdeling av Kristiansand Røde Kors og mottar årlig 30 000 kroner i støtte fra kommunen.

 

Løp for livet

I morgen inviteres alle, både friske og syke, til løp, ustilling og konsert på festninga. Løpet ”Løp for livet” har en runde for barn og en for voksne. I tillegg er det fotoutstilling. ”Ting som gjør meg glad” er tittelen og barna stiller ut egne bilder. Etter løpet blir det konsert med Alejandro Fuentes, Chiwahwah, Anne Marie Almedal og Sara og Arash. Alle stiller opp gratis. I tillegg deles det ut mange premier etter løpet. Det er inngangspenger og overskuddet går til flere aktiviteter for kreftsyke barn og deres familier.

For å ivareta barna som er under behandling og sårbare for smitte, får de slippe inn på utstillingen før alle andre.

 

Les mer:

Løp for livet

Man kan nesten ikke leie en hel kinosal alene.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse