fbpx Legeforeningen og Spekter enige Hopp til hovedinnhold

Legeforeningen og Spekter enige

Fornøyde forhandlingsledere: Fra venstre Torunn Janbu (Legeforeningen) og Anne-Kari Bratten (Spekter).

Legeforeningen og Spekter er blitt enige i de sentrale forhandlingene om overenskomstrevisjon og lønnsoppgjøret 2010.

- Vi er tilfreds med å ende oppgjøret i enighet, sier Spekters forhandlingsleder Anne-Kari Bratten og legeforeningens leder Torunn Janbu. Begge opplever at forhandlingene har vært konstruktive, noe som lover bra for samarbeidet framover.

 

Generelle lønnstillegg

Det er fastsatt generelle tillegg for medisinstudenter, turnusleger og leger i spesialisering på mellom 11 000 og 16 000 kroner. Det legges opp til lokalt lønnsoppgjør for overlegene og øvrige medlemmer i Legeforeningen som ikke har fått tillegg fastsatt sentralt.

Blant øvrige endringer i overenskomsten er rett til fortsatt ansettelsesforhold for turnusleger som går ut i foreldrepermisjon, økt vaktlønnssats til 0,026 prosent av basislønn og økning av doktorgradstillegget.

 

Fortsetter forhandlingene

Når det gjelder andre viktige og krevende spørsmål, er partene enige om å jobbe sammen i samme konstruktive spor fremover for å etablere felles kunnskapsgrunnlag for den videre utvikling av spesialisthelsetjenesten, sier hun videre.  Dette gjelder både spørsmål om mobilitet og arbeidssted, arbeidstid og kompetanse.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.