fbpx Jenter vil operere kjønnsleppene Hopp til hovedinnhold

Jenter vil operere kjønnsleppene

Unge jenter synes de har for store kjønnslepper og ønsker operasjon.

- De vet for lite om hvordan et normalt kjønn ser ut, mener sexolog Trude Aarnes.

Jordmor og sexolog Trude Aarnes har sett tusenvis av kvinnelige kjønnsorganer. Det som slår henne, er hvor forskjellige de er. Men unge jenter er opptatt av å se ut som idealet. Og der de kan studere andres kjønnslepper er i pornografien, der kvinnene er nøye utvalgt og har små søte kjønnslepper som er like på begge sider.

Noen føler seg så annerledes at de ikke tør å gå i badedrakt eller dusje sammen med andre jenter.

I siste nummer av Sykepleien skriver Trude Aarnes om den økte oppmerksomheten på kjønnslepper.

 

- Vi er forskjellige

Når Aarnes møter disse jentene, forteller hun om at det naturlige er variasjon.

- Jeg ber jentene sammenlikne med ører og neser og hvilket enormt mangfold det er. Mennesker er forskjellige, og det gjelder kjønnsorganene våre også. Jeg viser også bilder for å illustrere det.

At kjønnsleppene ikke er like lange bekymrer mange.

- Da minner jeg om at en kvinnes to bryster ofte er ulike. Akkurat som føttene.

 

Barberer seg til komplekser

Den økte oppmerksomheten på kjønnslepper knytter Aarnes til trenden med å frisere kjønnsorganer. Der det før var en skog av hår, er det nå fritt innsyn. Men Aarnes synes ikke det bare er negativt.

 - Frisering krever at jentene bruker speil og berører huden og på den måten blir de visuelt kjent med kjønnet sitt, sier hun.

Aarnes påpeker at det er sammenheng mellom et godt forhold til kjønnsorganene og et godt sexliv. Ulempen er at de medfødte og helt naturlige forskjellene blir så synlige og kan få noen til å føle seg annerledes. Det flere ønsker er å operere kjønnsleppene sine. Og betaler ikke det offentlige, er de villige til å ta regningen selv.

 

Fødselsåpning

- Hva sier du til disse jentene?

- Jeg fremhever at de har et normalt utseende på kjønnet. Og jeg forklarer hvorfor kjønnsleppene er utformet som de er. De har ikke bare en seksuell funksjon, men skal også fungere som fødselsåpning. Det krever at de er fleksible. Da får mange en aha-opplevelse.

- Hva med operasjon?

- Et veldig vanskelig spørsmål. Jeg synes det viktigste er å få dem til å se på kjønnsleppene sine som normale. Det er ikke min oppgave å anbefale operasjon, men som regel vet jentene selv om den muligheten, sier Trude Aarnes.

 

Les Trude Aarnes sin artikkel her:

Kjønnslepper til besvær

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse