fbpx 100 millioner fremdeles på avveie Hopp til hovedinnhold

100 millioner fremdeles på avveie

100 millioner kroner som skulle gått til organisasjoner og prosjekter, er av Helsedirektorate brukt til drift.

- Jeg hadde forventet at Helseministeren tok Riksrevisjonens merknader, og pålegg fra kontrollkomiteen, med et større alvor, sier Hans Olav Syversen (Krf).

Etter at Sykepleien skrev at Helsedirektoratet har brukt over 100 millioner kroner på drift, har blant annet Kristelig Folkeparti (Krf) stilt Helseministeren noen spørsmål rundt saken. Pengene skulle ha gått til prosjekter. Blant annet innen rus og psykiatri.

Det er i Riksrevisjonens rapport for 2008 at saken kommer frem. Også stortingets kontroll- og konstitusjonskomite, har i gitt ministeren beskjed om at disse pengene må tilbakebeteles til de organisasjonene eller prosjektene som opprinnelig skulle hatt dem


Nysgjerrig

Etter å ha lest saken i Sykepleien, ble Laila Dåvøy (Krf) nysgjerrig på om Helseministeren hadde sørget for å følge opp merknadene fra både Riksrevisjon og Kontrollkomisjonen.

Hun valgte derfor å sende ett skriftlig spørsmål til Helseminister Anne Grete Strøm- Erichsen:

- Vil departementet og statsråden sørge for at organisasjonene får de pengene som er tiltenkt dem? spør Dåvøy.

I svaret fra fra Anne Grete Strøm- Erichsen sier hun mye av det samme som Helsedirektør Bjørn- Inge Larsen sa til Sykepleien. Nemlig at hun ikke er kjent med at noen ikke har fått de panegene de skulle hatt.


Vil følge med

Laila Dåvøy er for tiden på tjenestereise, men Hans Olav Syversen (Krf) sitter i Kontroll- og konstitusjonskomiteen og kjenner saken.  

- Er du fornøyd med svaret fra Helseministeren?

- Jeg hadde forventet et større alvor fra Helseministerens side. Tilskuddsmidler er sårt tiltrengt for organisasjonene som driver viktig arbeid blant annet for rusavhengige, og bør ikke gå til drift av byråkratiet, sier Syversen.

- Er du enig med Helseministerens tolkning om at pengene ikke er brukt feil, kun ført feil?

- Nei, Riksrevisjonen mener pengene er brukt feil. Det bør både statsråden og Helsedirektoratet ta på alvor, sier han.

- Hva vil dere gjøre videre i saken?

- Det er betryggende at statsråden har iverksatt tiltak for å rette opp den praksis som riksrevisjonen har påpekt. Jeg vil følge nøye med når revidert nasjonalbudsjett legges frem i mai der Helse- og omsorgsdepartementet til komme med nye opplysninger om hvordan dette skal rettes opp, sier han.

Les også: 100 millioner på avveie

Tilskuddsmidler er sårt tiltrengt for organisasjonene som driver viktig arbeid blant annet for rusavhengige, og bør ikke gå til drift av byråkratiet, sier Syversen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse