fbpx Sykepleiedivisjonen revidert Hopp til hovedinnhold

Sykepleiedivisjonen revidert

Divisjon for sykepleie på Ahus har skapt mye debatt. Nå er organiseringen evaluert. Divisjon for sykepleie fungerer ikke slik det var tenkt.
Foretakstillitsvalgt, Kai Øivind Brenden, er ikke overrasket over funnene.

Les også: Det handler om makt

Erik K. Normann forlater sin post

Fakta:
Evalueringen ble utført januar 2010. 32 intervjuer er gjennomført samt innspill fra ansatte.
I forrige uke fikk ansatte på Ahus evalueringsrapporten av Divisjon for sykepleie, som firmaet Ernst og Young har utført.


Fungerer ikke

 Evalueringsrapporten konkluderer med at dagens organisering ikke fungerer slik det opprinnelig var tenkt. Hovedårsakene er at  arbeidsprosessene, samhandlingsprosessene internt i sykehuseet og styringsmodellen ikke er tilstrekkelig tilpasset og ikke fullt ut implementert.


Intern uenighet

I evalueringsrapporten kommer det også frem at interne uenighter om Divisjon for sykepleie er hensiktismessig.

- Det er vår vurdering at det ikke er tilstrekkelig bredt nok eierskap i organisasjonen til at modellen kan fungere, står det i rapporten.

For å få gjort noe med situasjonen, foreslås det at det settes ned en arbeidsgruppe som bør finne ut hvilke justeringer som bør gjøres.


Ikke overrasket

Foretakstillitsvalgt ved Ahus, Kai Øivind Brenden, er ikke overrasket over konklusjonene i rapporten.

- Mye av det rapporten konkluderer med, er ikke overraskende. Dette er ting vi fortløpende har diskutert. Det  jeg er overrasket over, er hvordan konlusjonene er trukket, og at enkelte tema er helt utelatt fra rapporten, sier han.


Påstander

- Hva er det du reagerer på?

- Mange av konklusjonene er bygget på påstander fra enkeltpersoner, uten at man har drøftet eller sjekket om påstandene er riktige. Det gjelder blant annet konklusjoner om økonomimodellen, samarbeidsavtaler mellom avdelinger og diskusjonene om plassering av pasienter, oppsummerer Brenden.

Av ting han reagerer på som ikke er tatt med i rapporten, nevner han sykepleiernes styring av eget fag.

- At sykepleie er et selvstendig fag, er ikke tatt med. Selv om dette er tatt opp i intervjuene. Da er det spesielt at det er tatt med i rapporten at legene vil ha ansvar for sykepleietjenestenlegene og at det er helt nødvendig for at legene skal kunne ta helhetlig ansvar for pasientene, sier han.


Ikke negativ

Brenden understreker at han ikke er negativ til at det gjøres endringer i dagens organisering.

- Alle er vel enig i at ordningen ikke fungerer optimalt i dag. Det er derfor gjort endel endringer allerede. Jeg tror imidlertid ikke det er noen god ide å gå tilbake til gammel organiseringsmodell. Den fungerte heller ikke bra nok, sier han.


Styremøte

Brenden har ikke fått så mange reaksjoner fra ansatte enda. Det tror han skyldes at rapporten er så fersk.

- Reaksjonene kommer nok etter hvert. Hva som skjer videre, vet vi ikke før rapporten styrebehandles i løpet av februar. Men at det blir satt ned en arbeidsgruppe slik rapporten foreslår, er vel nokså naturlig å tro, sier han.

- Det er vår vurdering at det ikke er tilstrekkelig bredt nok eierskap i organisasjonen til at modellen kan fungere, ifølge rapporten.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse