fbpx Jordmor til Haiti, ønsker operasjonssykepleiere Hopp til hovedinnhold

Jordmor til Haiti, ønsker operasjonssykepleiere

I går sendte Leger Uten Grenser sin første norske sykepleier til nødhjelpsarbeidet i Haiti. Det var jordmor Veronica Gran. Nå søkes også norske operasjonssykepleiere.

Leger Uten Grenser i Norge har sendt flere leger til det jordskjelvrammede Haiti. Men bare en sykepleier. Jordmor Veronica Gran kom fram til øystaten i Karibia søndag.

- Det strømmer til med kvinner som skal føde, forteller informasjonssjef Siv Mjaaland i Leger Uten Grenser til Sykepleien.

 

Gran har vært aktiv i faggruppen for kvinnehelse i Leger Uten Grenser. Hun har erfaring fra nødhjelpsarbeid i Liberia.

 

Bør ha erfaring
Nå ønsker organisasjonen å komme i kontakt med blant annet norske operasjonssykepleiere som kan ta over for dem som er der nå - eller jobbe i tillegg til dem.

- Behovet er enormt, og vi trapper nå opp innsatsen, sier Mjaaland.

Hun opplyser at ideelt sett bør sykepleierne ha erfaring fra tilsvarende katastrofearbeid. Og det er en fordel om de kan fransk.

- Når skal de eventuelt dra?

- Vi sender nå helsepersonell fortløpende. Nye sykepleiere må først gjennom en rekrutteringsprosess. Men det kan gå fort.

 

Drev sykehus før jordskjelvet
I dag reiser kirurgen Ole Honningdalsnes og anestesilegen Herman Lonnee til Haiti fra Norge. Leger Uten Grenser har totalt sendt 100 hjelpearbeidere dit etter jordskjelvet. De kommer i tillegg til de legene, sykepleierne og andre hjelpearbeidere organisasjonen hadde på Haiti før katastrofen.

Leger Uten Grenser har arbeidet på Haiti siden 1991, og drev tre sykehus der da jordskjelvet rammet øyen for snart en uke siden. Et av prosjektene dreide seg om mor-barn-helse.

 

Det strømmer til med kvinner som skal føde.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse