fbpx Hvem er smartest i 2009? Hopp til hovedinnhold

Hvem er smartest i 2009?

15 smartpriskandidater gikk til finalen. Nå kan du være med å bestemme hvem som bør stikke av med hovedprisen på 100 000 kroner.

Nyfødtposten på Haukeland sykehus (2006), Barneenheten ved Rikshospitalet (2007) og psykiatrisk avdeling ved sykehuset Namsos (2008) har alle fått hovedprisen i Smartpriskonkurransen tidligere.

Nå er det tid for å kåre årets smartinger blant sykepleierne igjen.

Frem til nyttår kan du stemme på sykepleien.no eller sende inn stemmekortet som følger med denne utgaven av Sykepleien. Reglene er enkle. Kandidaten som får flest stemmer, vinner.


Tredje året

Det er stor oppfinnsomhet og vilje til nytenkning blant sykepleiere ute på arbeidsplassene. De første tre årene samlet Smartpriskonkurransen hele 55 kvalifiserte kandidater.

I år har 15 kandidater sluppet gjennom nåløyet til Innovasjon Norge (IN). Seniorrådgiver Siri Bjørnstad i IN har stått for kvalitetssikringen. Hun har vært opptatt av at terskelen for å godkjenne kandidater ikke må være for høy, men heller ikke for lav.

En forutsetning for å godkjenne kandidater, er at forslaget må gi en ny løsning på en utfordring i helsetjenesten og at sykepleiere må ha vært med på å initiere forslaget.
 

Spennende

Bjørnstad mener det er spennende kandidater i årets konkurranse.- Smartprisen utløser noe positivt, fremtidens løsninger som ellers ikke ville kommet fram. Forslagene er veldig forskjellige. Noen har bakgrunn i større prosjekter, andre er enkle tips som kan bedre hverdagen, mener Bjørnstad.

Kandidatene fordeler seg likt på sykehus og kommunene. Geografisk kommer de fra hele landet med et lite forsprang for Stavanger.

Hele fire forslag fra denne byen ble godkjent av Innovasjon Norge. Halvparten av forslagene er konkrete «dingser» som løser et eller annet problem. De øvrige kandidater har pønsket ut informasjonstiltak, nye rutiner eller nye arbeidsmiljøtiltak.

 

Avstemning

Kandidatene du kan stemme på i år finner du her. Husk nummeret til den kandidaten du ønsker å stemme på. Bare medlemmer i Norsk Sykepleierforbund kan stemme.


Kommunepris

Siden 2008 har Sykepleien og Innovasjon Norge samarbeidet med kommunenes interesseorganisasjon KS. I tillegg til lesernes pris skal en fagjury dele ut to priser:

* Prisen for beste idé, på 100 000 kroner (Innovasjon Norge)
* Prisen for beste idé fra kommunesektoren, på 50 000 kroner (KS).

- Vi tror at denne type konkurranse, med den oppmerksomheten som følger, kan stimulere til enda mer kreativitet og nytenkning, sier Gudrun Grindaker fra KS. Hun er medlem av fagjuryen.

- Å stimulere den enkelte til å bruke sin kreativitet er god arbeidsgiverpolitikk. Smarte løsninger er et gode for brukerne av kommunenes helse og omsorgstjenester. Dessuten må nytenkning og innovasjon til for å klare utfordringene kommunene står overfor i årene fremover.

Innovasjon Norge eies av Nærings- og handelsdepartementet og jobber for å styrke norsk næringsliv. Selskapet kan gi pengestøtte eller hjelpe med kompetanse når ideer skal videreutvikles til noe oppfinneren kanskje kan tjene penger på.

Oversikt over bidragene finner du her.

- Vi tror at denne type konkurranse, med den oppmerksomheten som følger, kan stimulere til enda mer kreativitet og nytenkning, sier Gudrun Grindaker fra KS.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse