fbpx Får sykepleiernes tillit Hopp til hovedinnhold

Får sykepleiernes tillit

Hver tredje sykepleier mener Anne Grethe Strøm Eriksen vil ha positiv innvirkning på helsevesenet. De mannlige sykepleiere er litt mer kritiske enn de kvinnelige. Det kommer frem i NSFs undersøkelse.

Sykepleierne har bra med tillit til den nye helseministeren. Totalt mener hver tredje sykepleier at Anne Grethe Strøm Eriksen vil ha en positiv innvirkning på helsevesenet.

- Er du overrasket?

- Egentlig ikke. Svarene fra sykepleierne viser kanskje at de oppfatter henne som en handlekraftig og klar politiker, sier NSFs forbundsleder Lisbeth Normann.


Menn mer kritiske

Litt under 10 prosent av kvinnene mener hun vil ha negativ effekt på helsevesenet. De mannlige sykepleierne er litt mer kritiske. Rundt 15 prosent av dem mener hun vil ha negativ effekt på u tviklingen av et bedre helsevesen.

- Hvorfor menn er litt mer kritiske, vet jeg ikke. Jeg vil heller ikke spekulere i det, sier Normann.


Geografi

Geografisk er det store forskjeller. Vestlendingene har størst tro på Strøm Eriksen. Over 46 prosent er positive til at hun klarer å utvikle helsevesenet til det bedre.

De mest skeptiske befinner seg på Østlandet. Der mener bare en av fem at hun vil klare jobben med å lage et bedre helsevesen.


Spiller det noen rolle?

På spørsmål ministerskiftet har innvirkning i det hele tatt, er landet nokså samlet i sine svar. Mellom 35 prosent og 40 prosent av de spurte, mener at skiftet ikke har betydning for utviklingen av helsevesenet.


Yngst og eldst

De yngste er de mest positive til Strøm Eriksen innvirkning på fremtidens helsevesen(40,6 prosent), mens de mellom 40-59 år, er de meste negative (14,7 prosent).

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse