fbpx Kristin Halvorsen traff sykepleierne Hopp til hovedinnhold

Kristin Halvorsen traff sykepleierne

I går traff finansminister Kristin Halvorsen (Sv) sykepleiere både fra første- og andrelinjetjenesten i Drammen. Hun var klar på at sykepleiere må få bedre lønn og arbeidsvilkår.

Møtet ble holdt på Sykehuset Buskerud, etter initiativ fra Kristin Halvorsen selv. Hun presenterte Svs fem punkter i forhold til bedre helse og omsorg, som ble lagt fram den 7. september: Økt bemanning, høyere lønn, rett til heltid, desentralisert kompetanseheving og stopp for «stoppeklokkeomsorgen», er essensen i punktene.

- Sv vil lovfeste retten til full stilling. Men dersom de ikke får gjennomslag for det, vil de at alt arbeid utover stillingsbrøken skal lønnes som overtid. Folk støttet de fem punktene, sier Linda Lavik, rådgiver for Norsk Sykepleieforbund (NSF) i Buskerud.

Halvorsen ønsket også råd fra sykepleierne og fikk blant annet med seg en anmodning om å lovfeste at ingen må jobbe oftere enn hver tredje helg, samt at ulike helseinstitusjoner må få økonomisk støtte stor nok til at de vil tilby praksisplasser.

 

Likelønnsutfordring

Halvorsen ble utfordret av sykepleierne på hvorfor partiet etter fire år i regjering ikke har klart å gjøre noe med likelønnsproblematikken.

- Hun var ikke enig i det, men minte om at de hadde kjempet gjennom likelønnskommisjonen og forklarte litt om kampen innad i Ap og forholdet til LO. Hun understreket at Sp og Sv vil følge likelønnskommisjonen, men at Sv aldri kan få større makt enn det velgerne gir dem, sier Lavik.

Hun synes alt i alt møtet med Halvorsen gikk fint.

- Jeg har aldri truffet henne på nært hold før, og jeg må si at hun var flott, altså. Hun har en veldig fin tilnærming til folk, er lydhør og til stede og skaper god kontakt.

 

Politiske møter

NSF Buskerud har tradisjon for å invitere listetoppene fra alle politiske partier til debatt i forkant av både kommune- og stortingsvalg. Det har de også gjort i år på et hotell i byen.

- Det ble suksess. Temperaturen var så høy når møtet var slutt, at ingen hadde lyst til å gå. Folk var særlig skuffet over Ap som har sviktet sykepleierne i forhold til likelønn, sier Lavik.

Slike møter akter NSF Buskerud å fortsette med foran valgene.

- De gir oss en mulighet til å holde dialogen med stortingspolitikerne gjennom perioden. Og politikerne sier også at de trenger den dialogen med fagfolk, sier Linda Lavik.

 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse