fbpx Unio-medlemmer stemmer rødt Hopp til hovedinnhold

Unio-medlemmer stemmer rødt

Seks av ti medlemmer i Unio sier de vil stemme Arbeiderpartiet eller SV ved valget 14. september.

Det går fram av en meningsmåling Respons har utført på oppdrag fra hovedorganisasjonen Unio.

Blant medlemmene i Unio som har bestemt seg for hva de skal stemme ved stortingsvalget svarer 39 prosent Arbeiderpartiet. Deretter følger SV med 20 prosent, Høyre med 10 prosent, KrF får 8 prosent av stemmene, Frp og Venstre 7 prosent, Sp ligger på 5 prosent og Rødt 2 prosent.

Leder i Unio, Anders Folkestad, er ikke overrasket. Heller ikke den lave oppslutningen til Frp på 7 prosent overrasker. Han tror forklaringen dette med at lærere, sykepleiere, politi og andre Unio-organiserte ikke tror på Frps løsninger innenfor velferd og den kunnskapsbaserte delen av arbeidslivet.

Likelønn og likestilling er en annen viktig sak for Unios medlemmer. På spørsmål om hvilke parti som har den beste politikken på dette området, svarer 37 prosent SV og 29 prosent Arbeiderpartiet. De andre partiene får fra 2 til 4 prosent.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.