fbpx Nytt barnehus i Oslo Hopp til hovedinnhold

Nytt barnehus i Oslo

Nå får også Oslo barnehus, etter planen i september. Det blir det sjette i landet. Kanskje blir det barnehus også i Ålesund.

Barnehusene er etablert for å hjelpe barn som er utsatt for vold. Det første barnehuset åpnet i Bergen i november 2007. Siden har Hamar, Tromsø, Trondheim og Kristiansand fått barnehus.

 

Nytt hus i Ålesund?
Justisminister Knut Storberget ønsker å åpne enda et barnehus. Han tenker først og fremst på nordvestlandet. Her er meldingen Sykepleien har fått fra Justisdepartementet:

"Opprettelse av nye barnehus må behandles i budsjettprosessen, og finansieres gjennom statsbudsjett. Storberget har lovet at han vil sørge for barnehus til Ålesund hvis han får fortsette etter stortingsvalget."

 

Også sykepleiere
Barnehusene har et tverrfaglig personale, blant annet sykepleiere. På husene foregår dommeravhør, medisinske undersøkelser og oppfølgingssamtaler.

Regjeringens begrunnelse for å opprette barnehusene er at barn som blir utsatt for vold og seksuelle overgrep ofte opplever at hjelpen uteblir, kommerfor sent eller må hentes fra flere ulike aktører. Barnehusene skal sikre disse barna bedre hjelpe- og behandlingstilbud.

 

Dommeravhør
Hittil i år har barnehusene utført 369 dommeravhør, ifølge Anne Kristin Sandnes, leder av barnehuset på Hamar.

Sandnes er psykiatrisk sykepleier.

 

Sykepleiere kan søke råd
Faggruppeleder for barnesykepleierne i Norsk Sykepleierforbund, André Grundevig, er svært positiv til dette tilbudet for voldsutsatte barn.

- Jeg er kjempeglad for dette huset i Tromsø. Jeg har lyst til besøke det for å se hvordan de jobber der. Her kan vi som fagpersonell søke råd og veiledning.

- Så du anbefaler sykepleierne å ta kontakt?

- Ja - og søke jobb der også. En av barnesykepleierne på sykehuset i Tromsø jobber også på barnehuset, forteller han.

 

Her kan vi som fagpersonell søke råd og veiledning.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse