fbpx Lover raskt svar om overtidsbruk Hopp til hovedinnhold

Lover raskt svar om overtidsbruk

Arbeidstilsynet tar høyde for en betydelig økning dispensasjonssøknader om overtidsbruk som følge av sivneinfluensaen. Et nytt søknadsskjema skal sikre rask saksbehandling.

Så langt er det ikke registrert noen økning i antall dispensasjonssøknader, men Arbeidstilsynet er forberedt på at de snart kan komme til å få daglige henvendelser. 

Høy prioritet

- Vi kan ikke gi noen tidsgaranti for hvor raskt søknadene vil bli behandlet, men de vil bli høyt prioritert og behandlet så snart som mulig, sier direktør Ingrid Finboe Svendsen i Arbeidstilsynet. 

Hun legger til at det er mulig for arbeidsgiver å søke dispensasjon først når arbeidsplassen er rammet av sykefravær, og når utbrudd av pandemisk influensa er årsak til behovet for overtidsbrukt.

- Det er med andre ord ikke mulig å søke etter føre var prinsippet, understreker Finboe Svendsen.

Søknadsskjemaet gjelder for tilfeller der arbeidsgiver har behov for å bruke overtid ut over det de har anledning til å pålegge etter arbeidsmiljølovens § 10-6 (4), eller utover det som er mulig å inngå avtale om i tariffbundne virksomheter etter § 10-6 (5).

Anbefaler e-post

- Skjemaet kan lastes ned fra Arbeidstilsynets hjemmeside, og skal sendes i underskrevet form per e-post eller per post til den regionen i Arbeidstilsynet som virksomheten hører hjemme, opplyser Finboe Svendsen.

Bruk av e-post anbefales for raskere saksgang, og store virksomheter med mange enheter/avdelinger oppfordres til å søke for hver avdeling. Dette gjelder eksempelvis store kommuner, fylkeskommuner og helseforetak.

Referat fra drøfting med de tillitsvalgte i virksomheten skal legges ved søknaden.

Søknadene vil bli behandlet så snart som mulig. Direktør i Arbeidstilsynet, Ingrid Finboe Svendsen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse