fbpx Smart i Danmark Hopp til hovedinnhold

Smart i Danmark

De fikk Fagjuryens smartpris for beste realiserte idé i 2007. Nå har prispengene gjort det mulig å lansere ideen i Danmark.

Da helsesøstrene Hilde Egge og Tordis Labraaten ved Bekkestua Helsestasjon i Bærum meldte sitt PIS-prosjekt, «Plan for implementering av skilsmisse-grupper i skolen», inn som kandidat til Smartprisen, stakk de av med Fagjuryens pris for beste realiserte idé i 2007.

Bakgrunnen for prosjektet var ønsket om å gjøre noe for å lette situasjonen for barn og ungdom med skilte foreldre. Nå kan de stolt fortelle at prispengene på 50 000 kroner har hjulpet dem med å formidle ideen til våre naboer i sør.

Ble invitert

- Vi har lansert ideen vår i Danmark, og ønsker å si tusen takk for at dere ga oss muligheten til dette, forteller Hilde Egge entusiastisk fra sitt kontor ved Bekkestua Helsestasjon.

Tidligere i år fikk hun en invitasjon fra Center for Familieudvikling i København, som ønsket å høre mer om tilbudet.

- De var gjort kjent med PIS-prosjektet vårt fra sitt samarbeid med Modum Bad, forklarer hun.  

Dermed dro styrings-og prosjektgruppa til samlivssenteret i København i april, hvor de fortalte om sine metoder og erfaringer.

- Vi fikk også høre litt om hvordan de jobber der. De tok oss veldig godt i mot, og den første veilederen for videregående skole er faktisk nå solgt til Danmark.

Satser stort

Danskene har investert i konseptet helt fra barnehagenivå og opp til videregående skole. Og de har allerede fått erfaring med grupper i barneskolen.

- I etterkant av at vi vant Smart-prisen for PIS-prosjektet, ble vi spurt om hva vi skulle bruke pengene til. På det tidspunktet var det ennå litt uklart, bortsett fra at vi ønsket å lage en veileder også for videregående skole, forteller Egge.

Det fikk de imidlertid kommunale midler til, slik at prispengene forble urørt.

- Nå kan vi konstatere at prispengene har kommet både til glede og nytte. Vi hadde en fantastisk tur til København, og synes den ble en fin avslutning på prosjektperioden.


Vi kan konstatere at prispengene har kommet både til glede og nytte. Hilde Egge.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse