fbpx Kamp for pensjon og likelønn Hopp til hovedinnhold
1. mai:

Kamp for pensjon og likelønn

1. maitogene landet over fanet pensjonsaken høyt. Et døgn tidligere var ble det brudd i årets forhandlinger. Årsak: tjenstepensjonen.

NSF Oslos trommekorps gikk i bresjen for kampvillige sykepleiere som vil ha likelønn og en god pensjonsordning. På marsjen gjennom Oslos gater høstet de applaus fra tilskuerne.

Youngstorgets talerstol

Kristin Halvorsen trakk frem likelønn som en viktig oppgave fra talerstolen på Youngstorget. Statsminister Jens Stoltenberg var taus om likelønn, men trakk frem nye tiltak for å få bukt med sosial dumping.

Klare til kamp

I Trondheim holdt fylkesleder Bjørg Fenstad Tale på vegne av Unio. Også her var det kampen for en god offentlig pensjon og likelønn som ble frontet som de viktigste sakene.

 

Mekling om pensjon

Årsaken til bruddet mellom KS og Unio-organisasjonene er manglende fremdrift i forhandlingene om ny tjenestepensjon. Det ble også brudd i Oslo kommune og i de statlige forhandlingene. Oppgjørene går til mekling.

Stemning i Halden

I Halden markerte sykepleierne sitt syn mot hinkehelger og fikk støtte for dette av blant annet i talen til appellanten Siri Thorvik.

 



 

 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse