fbpx Ap dropper likelønnspott Hopp til hovedinnhold
Likelønn

Ap dropper likelønnspott

Det er partene i arbeidslivet som skal bidra til økt lønnsmessig likestilling. Ap gikk ikke inn for en ekstra likelønnspott.

Det er partene i arbeidslivet som skal bidra til økt lønnsmessig likestilling. Ap gikk ikke inn for en ekstra likelønnspott.

Arbeiderpartiets landsmøte ble avsluttet i går ettermiddag. Sykepleierforbundet hadde på forhånd håpet at en formulering om å gå inn for en likelønnspott ville komme inn i partiprogrammet. Men Ap overlater likelønnsspørsmålet til partene i arbeidslivet.  

- Dette har vi prøvd i 20 år uten å lykkes. Der er ansvarsfraskrivelse, sier en skuffet Lisbeth Normann, leder i Sykepleierforbundet (NSF).

Ap gjorde altså ikke som SV og Sp, å programfeste en likelønnspott på 3 milliarder i tråd med anbefalingen fra den regjeringsoppnevnte likelønnskommisjonen.

- Dette er veldig rart. De har argumentene, de har forankring i egen partiideologi og Soria Moria-erklæringen. Så klarer de ikke ta skrittet helt ut. Det er et merkelig signal, og det skal bli en gedigen utfordring å argumentere politisk for at sykepleiere er viktige når man ikke er villig til å betale prisen.

Normann peker på helseministerens ambisjoner om en samhandlingsreform. Nå skal kreftene mobiliseres i Helse-Norge.

- I andre sektorer som trenger kompetanse gjør man noe med lønna. Og kunnskapsministeren har nylig lansert flere gode tiltak for lærerne. Det er ekstremt spesielt at ikke det samme kan gjøres for sykepleierne. Det er et dårlig signal til en yrkesgruppe befolkningen mener er den viktigste. Bjarne Håkon Hanssen skal få en utfordring når de 13 000 sykepleierne vi trenger frem til 2020 skal rekrutteres.

- Er det likevel håp for en likelønnspott hvis den rødgrønne regjeringen fortsetter etter valget?

- Vi må jo tro det, siden Sp og SV har vedtatt dette.

I andre sektorer som trenger kompetanse gjør man noe med lønna.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse