fbpx Sprøyterommet overlever i 2009 Hopp til hovedinnhold

Sprøyterommet overlever i 2009

Borgerlig budsjettforlik sørger for drift av sprøyterommet i ett år til.

- Det er vi glad for, sier Lisbeth Normann.

Høyre, Frp, Krf og Venstre ble natt til mandag enige om oslobudsjettet for 2009. Venstre og Frp har vært motparter når det gjelder sprøyterommet.

Venstre vil ha det, mens Frp har gått inn for å legge det ned. Når det kom ekstra skatteinntekter på bordet, gikk Frp med på å beholde ordningen ut 2009.

Venstre er glad for det, men ønsker en varig ordning.

Godt tilbud

- For oss er dette et godt og viktig tilbud, sier Leder i Oslo Venstre og medlem av helse- og sosialkomiteen, Toril Berge.

Hun sier i tillegg at Venstre ønsker en varig sprøyteromsordning.

- Men om den skal være organsiert og være lik dagens ordning, må diskuteres. Sprøyterommet må også sees i sammenheng med de andre lavterskeltilbudene som gis. Venstre ønsker for eksempel å se om det kan være gunstig at de narkomane får injisere andre stoffer, sier Berge.

Lovforslag

I løpet av året skal sprøyterommet evalueres og nye tall og fakta vil komme på bordet.

- Det er viktig at vi har oppdatert og riktige data når vi skal bestemme om ordningen fungerer eller ikke. Det er også viktig at lovforslaget til permanent lov om sprøyterom behandles før Byrådet beslutter å fjerne ordningen, sier hun.

Skryt

Berge gir skryt til Oslo NSF.

- Vi fikk oppdatert og nyttig informasjon om driften av sprøyterommet før vi skulle bestemme oss. Det er viktig, sier hun.

NSF fornøyd

Lisbeth Normann er også fornøyd

- At sprøyterommet fortsetter er vi glad for. Dette er en sak vi i NSF har jobbet hardt for. Vi ønsket å få en forlengelse av prøveperioden fordi vi ville ha en skikkelig evaluering av tilbudet. Nå får vi det, sier Forbundsleder i NSF, Lisbeth Normann.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse