fbpx Fare for opphoping ved SUS Hopp til hovedinnhold

Fare for opphoping ved SUS

Streik ved bestillerkontorene i Stavanger kommune fører til fare for opphoping av utskrivningsklare pasienter fra Stavanger Universitetssykehus (SUS).

- Foreløpig er det innvilget tre dispensasjoner for å vurdere liv- og helseproblematikken, sier Nina Horpestad, fylkesleder ved NSF Rogaland til Sykepleien.no.

40 per uke
32 sykepleiere ved bestillerkontorene i kommunen streiker. 

- Det er klart dette vil merkes. SUS er det sykehuset i landet som har flest korridorpasienter. Med rundt 40 utskrivninger fra sykehuset til kommunen hver uke, er det klart vi vil få en opphopning av pasienter. 

Horpestad tror det er nettopp denne gruppen som sterkest vil merke konsekvensene av streiken i Stavanger.

Ikke ammehjelp
- Også mødre som nettopp har født, og som trenger kontakt med helsesøster vil kjenne konsekvensene av streiken. Nå er de fødende ute av sykehuset andre dag etter fødselen, da har melken bare så vidt kommet i gang. Mange vil da møte tomme helsestasjoner, sier Horpestad.

Dispensasjonene er gitt ut fra en føre var-holdning. Ifølge Horpestad var det mange som søkte om dispensasjon, og enkelte arbeidsgivere søkte om dispensasjon for alle:
- Noen ville opprettholde vanlig drift under streiken. Men det går ikke, sier hun.

Normalt
Til Stavanger Aftenblad sier Sissel Hauge, fagsjef for samhandling på SUS, at pasientbelegget så langt er normalt, men at streiken i verste fall kan føre til en opphoping av gangpasienter.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse