fbpx Kunnskapssenteret får kritikk Hopp til hovedinnhold

Kunnskapssenteret får kritikk

Helsedirektoratet kritiserer Kunnskapssenteret for Helsetjenesten for ikke å ha gjort en god nok jobb i en ny rapport om helse og kosthold.
Divisjonsdirektøren i direktoratet etterlyser blant annet en studie som han selv var veileder for ved Universitetet i Oslo.

Helsedirektoratet er ikke fornøyd med Kunnskapssenterets rapport som oppsummerer forskning på effekter av sunnere kosthold og økt aktivitet.

På direktoratets nettsider stiller divisjonsdirektør Knut-Inge Klepp spørsmål ved metodene Kunnsapssenteret benytter i oppsummeringen.
- Viktige studier, inkludert undersøkelser om ulike sosialgrupper, som nettopp viser effekt overfor ulike sosial grupper er ikke er inkludert i kunnskapsoppsummeringen, sier Klepp.

- Nærmest verdiløs
- Vi mener rapporten er for snever og gir oss lite informasjon vi kan gjøre oss nytte av. Kunnskapssenteret har ikke gjort en god jobb med denne rapporten, den er nærmest verdiløs, sier Klepp til Aftenposten.

- Rapporten er godkjent av Kunnskapssenterets ledelse, sier seniorforsker Geir Smedslund ved Kunnskapssenteret, utover det har han ingen kommentar til Aftenposten.

Savner studie
Klepp mener et eksempel på en viktig studie som er utelatt i oppsummeringen, er et norsk forskningsprosjekt som dokumenterer utjevning av sosial ulikhet ved innføring av gratis skolefrukt. 

Denne studien ble utført av Avdeling for ernæringsvitenskap ved Universitetet i Oslo (UiO). Knut-Inge Klepp har tidligere vært ansatt som professor ved denne avdelingen. Ifølge UiOs nettsider var Klepp også hovedveileder for skolefruktstudien han etterlyser i kunnskapsoppsummeringen.


Les Kunnskapssenterets rapport her.

Les Helsedirektoratets kommentar her.

Les Universitetet i Oslos omtale av skolefrukt-studien her.

Vi mener rapporten er for snever

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse