fbpx Granvin-dom blir stående Hopp til hovedinnhold

Granvin-dom blir stående

Granvin kommune vil ikke anke dommen som pålegger den å gi fire ansatte i midlertidige stillinger fast jobb.

Granvin kommune hadde frist til 7. januar for å anke dommen som ble avsagt i Hardanger tingrett før jul.
– Slik jeg ser det, er dette en konkret sak som er avgjort i forhold til fire arbeidstakere. Den løser en tvist mellom disse fire og arbeidsgiveren, og jeg kan ikke se at den er av prinsipiell betydning, sier Hanne Lyngstad Solberg fra KS, som har representert Granvin kommune.

– Viktig
Kjetil Edvardsen fra Fagforbundet har vært de Granvin-ansattes advokat. Han er fornøyd med at dommen blir stående:
– Dommen tar opp et viktig tema, jeg tror denne dommen vil føre til at flere tar krav om fast, full stilling til rettsapparatet, sier Edvardsen.

– Viser at det går an
– Mange kvinner i helsesektoren er i samme situasjon med midlertidige ansettelser, og for disse vil dommen vise at det går an å gå til en domstol og få høyere fast stillingsbrøk. På grunn av strukturelle fenomener i helsesektoren tror jeg det sitter langt inne for mange, særlig kvinner, å sette hardt mot hardt mot arbeidsgiveren, sier Edvardsen.

– Symbolverdi
– Vil dommen ha noen prinsipell betydning?
– En tingrettsdom har ingen prinsipiell betydning i seg selv, men den kan ha en symbolverdi. Dommen kan føre til at deltidsansatte blir klar over hvilke rettigheter de faktisk har, og samtidig kan flere kommuner bli klar over hva de er pliktig å tilby sine ansatte, sier Kjetil Edvardsen.

– Bør brukes
Leder i Fagforbundet Hordaland, Roger Heimli, sier han ikke kan uttale seg om finjussen i forhold til dommens prinsipielle betydning. Han mener imidlertid at dommen er historisk, og at tillitsvalgte bør bruke den for alt den er verdt.
– Hvordan dommen brukes i rettsapparatet i fremtiden er opp til advokatene, men jeg mener at tillitsvalgtapparatet bør henvise til dommen i lignende saker, sier han.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse