fbpx - SAK mangler kompetanse Hopp til hovedinnhold

- SAK mangler kompetanse

- Jeg forventer at forvaltningsorganet SAK behandler sine søkere med respekt, skriver Halvor Austenå.

Jeg ser at mitt innspill gjennom Sykepleien har falt SAK tungt for brystet (se relaterte saker i høyremargen). Jeg har kommet med dette innspillet fordi jeg har forventninger til SAK som en del av vårt helsevesen. Det er klare indikasjoner på at mennesker med riktig kompetanse er en ressurs det blir knapphet på i Norge fremover.

Forvaltningsorganet SAK skal selvfølgelig sikre at de mennesker som blir autorisert for arbeid i helsesektoren har den til enhver tid nødvendige kompetanse. Dette er ingen enkel oppgave og jeg forventer at SAK og de organer som har ansvar for SAK sikrer at det brukes oppdatert metode for å vurdere kompetansen til de som søker autorisasjon. Dette er nødvendig både for å sikre pasienter, men også for å ikke å miste god kompetanse som kunne bidratt til norske helsetjenester. Det er et tankekors at SAK overprøver vurderinger fra høyt kvalifiserte mennesker innenfor de fagområdene det søkes autorisasjon for. Spesielt når de samme fagpersonene har fullmakt til å autorisere nyutdannet norsk helsepersonell.

Jeg forventer også at forvaltningsorganet SAK behandler sine søkere med respekt. Dette er mennesker som ønsker å stille seg til disposisjon for våre helsetjenester. Det er ikke bare beklagelig at mennesker bruker år av sitt liv for å følge opp råd fra SAK for så å få nytt avslag. Dette er ofte en katastrofe for den enkelte og også bortkastede ressurser for det norske samfunn. Jeg forventer at SAK vil gjøre alt som står i deres makt for å unngå slike saker.

På bakgrunn av uttalelser fra SAK i flere medier, også Sykepleien, ser det dessverre ut til at SAK ikke har kompetanse eller organisasjonskultur til å følge opp verken god kvalitet i sitt vurderingsarbeid eller respekten for sine søker. Jeg forventer at de organ som har ansvar for SAK adresserer disse utfordringene.

Det er et tankekors at SAK overprøver vurderinger fra høyt kvalifiserte mennesker innenfor de fagområdene det søkes autorisasjon for.
Halvor Austenå

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse