fbpx Mina Gerhardsen overtar som barneombud Hopp til hovedinnhold

Mina Gerhardsen overtar som barneombud

Bildet viser barne- og familieminister Kjersti Toppe og Mina Gerhardsen, som er nytt barneombud.

Den tidligere Ap-politikeren Mina Gerhardsen blir barneombud etter Inga Bejer Engh.

Gerhardsen (48) er i dag generalsekretær for Nasjonalforeningen for folkehelsen, der hun har jobbet siden 2019.

Hun blir ansatt som barneombud på åremål for en periode på seks år. Gerhardsen tiltrer fra det tidspunktet Barne- og familiedepartementet bestemmer, opplyser regjeringen etter statsråd fredag.

Hun har også lang bakgrunn i Arbeiderpartiet. Blant annet har hun vært politisk rådgiver og statssekretær ved Statsministerens kontor under Jens Stoltenbergs regjeringstid og statssekretær i Kulturdepartementet.

– Mange utfordringer

Barneminister Kjersti Toppe (Sp) ønsket på en pressekonferanse fredag det nye barneombudet velkommen og sier hun er glad for at den fortrukne søkeren takket ja til jobben.

Gerhardsen sier hun ser fram til å ta fatt på jobben som barneombud. Noen av sakene hun vil prioritere, er blant annet psykisk helse og ulikheter.

– Vi har fortsatt mye ugjort. Jeg ønsker å ta tak i en del av de utfordringene vi ser i Norge i dag. Det er negative trender, økt økonomisk ulikhet og utenforskap for barn, sier hun.

– Vi har flere negative helsetrender som rammer barn og unges helse, både den fysiske og den psykiske, og de tallene vi ser nå om økende vold og kriminalitet blant barn og unge, de bekymrer.

Barnebarn av landsfaderen

Da barneministeren innkalte til pressetreff for å kunngjøre navnet på det nye barneombudet, var det knyttet stor interesse til utnevnelsen, særlig fordi det sto en rekker kjente navn på søkerlisten.

Blant andre søkere til stillingen som barneombud, var tidligere barne- og familieminister Inga Marte Thorkildsen, byråleder og TV-personlighet Stian Barsnes Simonsen og psykologspesialist og forsker Nadia Ansar, kona til Abid Raja (V).

Gerhardsen er barnebarn av Einar Gerhardsen, gjerne omtalt som landsfaderen, og hun er datter av tidligere statsråd Tove Strand og byrådsleder i Oslo Rune Gerhardsen.

Det nye barneombudet er også søster til sittende utdanningsdirektør i Oslo, Marte Gerhardsen.

Folkehelse-engasjert

Før hun begynte i Nasjonalforeningen for folkehelsen, jobbet 48-åringen i rusfeltets samarbeidsorganisasjon Actis og i Norad.

Hun har engasjert seg i en rekke temaer knyttet til folkehelse, blant annet har hun markert seg som en forkjemper for gratis skolemat.

Inga Bejer Engh tiltrådte som barneombud i 2018. I november i fjor kunngjorde hun at hun ville gå over i ny jobb som assisterende sjef i Politiets sikkerhetstjeneste (PST), og hun har allerede begynt i den nye jobben.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse