fbpx Infeksjoner koster både samfunnet og pasienter. Rådet er enkelt Hopp til hovedinnhold

Infeksjoner koster både samfunnet og pasienter. Rådet er enkelt

Vask av hendene instruksjon ved håndvask og såpedispenser

God håndhygiene kan spare pasienter for unødige infeksjoner og samfunnet for store summer.

Folkehelseinstituttet (FHI) holder øye med helsetjenesteassosierte infeksjoner. 

Et øyeblikksbilde

To ganger hvert år gjennomfører FHI en prevalensundersøkelse hvor helseinstitusjoner måler infeksjoner på en gitt dag. Resultatene viser at rundt fire til seks prosent av pasientene i norske sykehus og sykehjem får en infeksjon mens de er på sykehus eller sykehjem.

Selv om en prevalensundersøkelse ikke gir nøyaktig oversikt over infeksjoner, gir det et øyeblikksbilde. God håndhygiene er et billig og godt tiltak for å få ned antallet infeksjoner. Så rådet er både enkelt og greit: Vask hendene.

Koster både pasienter og samfunnet

Helsetjenesteassosierte infeksjoner er kostbare for samfunnet, men de kan også føre til alvorlige konsekvenser for pasientene.

Pasienter som får en sykehusinfeksjon, trenger ekstra pleie, har lengre liggetid på sykehus, og de må ofte behandles med mer bredspektret antibiotika. Det fører igjen til økt risiko for bivirkninger og resistensutvikling. 

– Det kan også oppstå komplikasjoner, som i verste fall kan føre til død. Pasienter som er innlagt i helseinstitusjoner, er i økende grad også utsatt for smitte med mikrober som er resistente mot antibiotika, skriver FHI på sine nettsider.

1 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ine

Spl
1 uke 5 dager siden

Hva er BBI ?

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse