fbpx Vestre Viken HF er siktet Hopp til hovedinnhold

Vestre Viken HF er siktet

Vestre Viken HF har nå fått status som siktet etter ventelisterotet.

Politiadvokat Knut Skavang har sendt et foreløpig siktelsesdokument til Statens Helsetilsyn, foretakets advokat og til Helseforetaket Vestre Viken HF. Politiet ber partene komme med uttalelser i forhold til innholdet i siktelsen.


Arbeidsdokument

- Siktelsesdokumentet er foreløpig som et arbeidsdokument å regne. Men vi anser oss nå noenlunde ferdig med etterforskningen i saken. Når partene har kommet med sine uttalelser, vil vi vurdere hva vi gjør videre, sier Skavang.

I løpet av høsten regner han med at saken vil være ferdig behandlet.


Kan bli bot

- Hvilke konsekvenser får en siktelse av et foretak i praksis?

- Når vi har ferdigbehandlet saken, vil politiet enten henlegge saken, eller vedta en bot til foretaket. Boten ville i så fall bli stilet til styrets formann. Det blir så opp til styret i foretaket hva de gjør videre, sier han.


Uvanlig etterforskning

- Er det første gang politiet har etterforsket en anmeldelse av et helseforetak?

- Det er første gang Asker og Bærum politidistrikt har etterforsket et sykehus i denne skala. Vi får jo inn anmeldelser på unaturlig dødsfall og andre typer saker som skal anmeldes. Men så vidt jeg vet er dette første gang vi har hatt en så stor etterforskning av et sykehus som sådan, sier han.

Styret i Vestre Viken har nytt møte 25. august. Da vil trolig styremedlemmene bli orientert om saken, melder VG.

 

Bakgrunn

Les også: Historien om Vestre Viken

VG avslørte 22. januar at tusenvis av pasienter kan ha blitt utsatt for grove regelbrudd. I Asker og Bærum sykehus sitt datasystem, fant man at frister for innkalling av pasienter var endret. 8. april tok administrerende direktør Erik Omland sin hatt og gikk.

Helsetilsynet anmeldte Vestre Viken helseforetak til politiet. De mistenkte at manipulasjonen med datoer ble gjort bevisst. Politiet har avhørt 25 personer, og er nå i ferd med å avslutte etterforskningen.

Foretaket er siktet for overtredelse av flere paragrafer i helsepersonelloven, blant annet paragrafene 16 og 67.

Paragraf 16 i helsepersonelloven fastslår at virksomheten skal organiseres slik at helsepersonellet blir i stand til å overvåke sine lovpålagte plikter.

I lovens paragraf 67 heter det at den som forsettlig eller grovt medvirker til overtredelse av bestemmelser i loven eller i medhold av loven, straffes med bøter eller fengsel i inntil tre måneder.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse