fbpx Tre på gangen: Hvordan få flere menn til å velge å bli sykepleier? | Sykepleien Hopp til hovedinnhold

Hvordan få flere menn til å velge sykepleieyrket?

Vera Kristin Lumkjær Nordhagen er spesial-sykepleier innen demens og geriatri. Jobber på avdeling tilrettelagt for personer med demens i Trysil kommune.

– Det er ingen tvil om at vi trenger flere menn som sykepleiere. Jeg tror vi må fokusere på mangfoldigheten som ligger i sykepleieryrket. Det er en sikker jobb, du kan jobbe «over hele verden» OG med alle slags mennesker/pasienter! Fra de aller yngste til de aller eldste og sykepleieryrket byr på ulike spesialistutdanninger!

– Når menn har valgt å bli sykepleier, er det viktig å beholde de! Her tenker jeg lønn og arbeidstidsordninger spiller inn. Dét gjør det selvsagt for kvinner også.

– Det litt mer flåsete svaret på spørsmålet må være at de møter flotte damer på jobb/i avdeling … 

Erik Lefsaker er sykepleier og fagligveileder.

Jobber på Nok. Trondheim, senter mot seksuelle overgrep.

– Kommer ikke utenom lønn, den må opp. Det er også behov for å synliggjøre hvilket enormt mangfold av jobber sykepleiere kan ha. Vi er attraktive på arbeidsmarkedet, og du kan finne en jobb som passer for deg. En del mannlige sykepleiere har bakgrunn fra Forsvaret, kanskje kan det rekrutteres mer aktivt derfra. 

Hilde Sundal Bjerkreim er
helsesykepleier. Jobber som
avdelingsleder ved helsestasjon og i skolehelsetjenesten i
Vindafjord kommune.

– Håper at kjønnsnøytrale titler kan gjøre at flere menn ønsker å bli sykepleiere og helsesykepleiere. Samtidig tror jeg at lønns- og arbeidsvilkårene må tilpasses slik at flere menn (og kvinner) ønsker å bli sykepleiere.

– Alternative turnusordninger der en har mulighet for å jobbe mer intensivt for så å ha lengre perioder med fri. Turnusordninger som vi ser mer fra mannsdominerte arbeidsplasser innen industri/offshore. Lengre friperioder tror jeg også vil forebygge utbrenthet i yrket. 

Vil du svare på spørsmål?

Send en e-post med navn, stilling og arbeidsplass til: monica.hilsen@sykepleien.no

Legg gjerne ved et portrettbilde.

Annonse
Annonse