fbpx Tre på gangen: Hva fikk deg til å velge sykepleieryrket? | Sykepleien Hopp til hovedinnhold

Hva fikk deg til å velge sykepleieryrket?

Heidi Haug er sykepleier. Jobber i hjemmesykepleien Røyken kommune.

– Jeg valgte sykepleieryrket fordi jeg elsker å ha folk rundt meg, og jeg brenner for å glede og hjelpe. Jeg er en aktiv jente, som på ingen måte kan sitte i ro på et kontor dag inn og dag ut. Så her har jeg truffet blink! Som sykepleier er man garantert jobb og mulighetene er mange. Variasjonen er stor og man blir aldri utlært. Det å jobbe med mennesker som har behov for hjelp, er stort. Utrolig mye takknemlighet der ute, som gir meg enormt med glede. Arbeidstid og det med turnus, helgejobbing og helligdager er ikke et pluss, men hvem får i pose og i sekk? Trivsel i hverdagen er det viktigste for meg. 

Lucy Tofterå er pensjonert sykepleier. Jobbet i hjemmesykepleien i Rygge kommune.

– Mitt tredje barn var syk, så jeg måtte bruke mye tid til å lære «alt» om tracheastomi. Flinke folk i helsevesenet gjorde at han er frisk i dag. Det fikk opp interesse for sykepleien.

– Jeg begynte på studiet som 39-åring. Etter endt utdannelsen ble det jobbing til jeg ble 70 år. Har aldri angret valget, tross mange utfordringer.

Siri Sørli er sykepleier. Jobber som hovedtillitsvalgt på full tid for 330 sykepleiere i Porsgrunn kommune.

– En kombinasjon av tilfeldigheter og «arv». Jeg har en mor som var hjelpepleier (som det het den gang) og en tante som var sykepleier og virksomhetsleder på sykehjem. Min første sommerjobb fikk jeg på sykehjemmet allerede da jeg var 16 år. Det opplevde jeg som både utfordrende og givende. Som ferdig utdannet sykepleier ble jeg raskt assisterende avdelingsleder, deretter avdelingsleder. Som hovedtillitsvalgt kjemper jeg for gode arbeidsforhold og høyere lønn for å sikre fremtidens rekruttering til et av verdens viktigste yrker! 

Svar på spørsmålet:

Hvordan pleier julen å være på din avdeling?

Send inn din mening til: monica.hilsen@sykepleien.no

Legg ved et portrettbilde + navn, stilling og arbeidsplass

Annonse
Annonse