fbpx Tre på gangen: Hva er det beste med å jobbe som sykepleier? | Sykepleien Hopp til hovedinnhold

Hva er det beste med å jobbe som sykepleier?

Maren Enerstvedt er ekkotekniker, sykepleier på post og forskningssykepleier. Jobber på hjerteavdelingen, Sørlandets sykehus, Arendal.

• Kontakten med pasientene, variasjonen i arbeidet, tempoet, fagligheten, samhold med gode kollegaer, selvstendighet og frihet i jobben.

• Å være en sentral person når noen har det vanskelig ved å støtte, motivere, veilede, hjelpe og trøste.

• Muligheter for videre utdanning: I mitt tilfelle i ultralyd av hjerte (ekkotekniker). Det gjør at jeg kan være en del av et team for å diagnostisere ulike hjertesykdommer, som bidrar til at pasienten får den beste behandlingen.

• Fortellinger og historier fra pasienter som gjør at man selv vokser som menneske, og som man tar med seg som nyttige erfaringer videre i sitt eget liv.

Kastriot Prenga er sykepleier og fagleder. Sitter i Fylkesstyret i NSF Vestland. Jobber ved Utneheimen i Ullensvang kommune.

• Det beste med å jobbe som sykepleier for meg er at jeg har hjulpet mennesker i vanskelig situasjoner i ulike faser i livet. For det er nemlig slik at når man er syk, nedstemt og alene da trenger man mest hjelp og støtte. Det er da man begynner å tenke på helse, meningen med livet og leter etter svar.

• Jeg vil legge til: en sykepleier er der for deg når du er syk og trenger hjelp, uansett hva klokken er eller hvilken dag det er. En sykepleier er der for dine kjære uansett om det er julaften eller en vanlig dag. En sykepleier er der for dine kjære uansett om du er på jobb, om du sover eller om du drikker vin sent om natta. Sykepleieren er der nå du har smerter og ikke får sove, når du er redd, når du er trist, når du er døende. Sykepleieren er der for å få deg opp på beina, for å lette på smertene dine, for å prøve å få deg til å sove, for å få deg til å smile når alt virker tungt og trist. En sykepleier er der for å gi deg håp og skal være der ved livets ende.

Monica Ødegård er øyesykepleier. Jobber ved øyepoliklinikken på sykehuset i Vestfold, Tønsberg.

• Det beste med å være sykepleier er å føle at man gjør en forskjell for noen. Det kan være å gi noen et smil eller en liten prat, eller det kan være å gi en behandling som kan opprettholde synet og livskvaliteten. I tillegg er det fint å vite at jeg har en trygg jobb og gode kollegaer rundt meg.

Neste ukes spørsmål:

Hva fikk deg til å velge sykepleier-yrket?

Send inn din mening til: monica.hilsen@sykepleien.no

Legg ved et portrettbilde + navn, stilling og arbeidsplass

Annonse
Annonse