fbpx Sett ord på dine ønsker og behov Hopp til hovedinnhold

Sett ord på dine ønsker og behov

Be om det du trenger istedenfor å vente og se om du får det.

Det er definitivt en av mine favorittsetninger. Etter at jeg ble tydeligere i mitt eget liv, har nye ting startet å skje. Jeg får det oftere som jeg vil. Og fortere. Mine omgivelser gir meg tilbakemelding om at det er enklere å omgås meg. «Å vente og se» er en uting. I øyeblikket kan det virke attraktivt, men på sikt er det ikke hensiktsmessig. I hvert fall ikke når vi snakker om å kunne påvirke eget liv.

Nettopp denne teknikken har jeg trent mye på. For det må trenes. Det kan være uvant og nytt. Å kunne se seg selv utenfra og forstå hvilken effekt du har på andre, krever modning og tid.

Når jeg fremstår klar og tydelig på mine ønsker og behov, er det lettere for andre å forholde seg til meg. Om jeg «venter» på respons eller initiativ, er sjansen stor for at jeg blir skuffet. Det er en risiko for at den andre ikke aner hva jeg har i tankene. Om jeg da blir skuffet fordi den andre ikke ser meg og mine behov, er det regelrett urettferdig.

Ja, du kan bli avvist. Det skjer. Det kan hende du ikke får det du trenger. Det er greit, det. Jeg tåler det. Du tåler det.

Jeg kan love deg at du stort sett vil oppleve det motsatte: at du blir lyttet til og verdsatt for det du sier. Da vil du erfare hvor mye du kan påvirke din egen hverdag.

POPULÆRE ARTIKLER NÅ