fbpx Velkommen alle nye sykepleierstudenter! Hopp til hovedinnhold

Velkommen alle nye sykepleierstudenter!

Vi er ikke bare gratis artikler og forsikring. Vi er et fellesskap.

I disse dager reiser NSF students verveteam rundt på skolene for å verve nye sykepleierstudenter. Foreløpig er tallene gode, og alt ser ut til at det totale medlemstallet i NSF kommer til å stige jevnt og trutt til over 110 000 medlemmer. Rundt 12 000 av dem er studenter. Jeg synes dette er tall vi kan være stolte av! 

Jeg har hatt gleden av å få hjelpe til under verving ved min skole, både i år og i fjor, og opplever at studentene lytter oppmerksomt og setter stor pris på fordelene som følger med et medlemskap. Forsikring, sekk og håndbok. Nytt av året er gratis uniform, noe som kommer godt med i et slunkent studentbudsjett. 

Men, det jeg lurer på er om de er klar over alt det andre som følger med? Vi er jo ikke bare gratis artikler og forsikring. Vi er et felleskap. Et forbund hvor fag er en av hovedprioritetene. Sykepleien er et av de beste fagbladene på markedet, og sykepleien forskning har berget meg mer enn en gang ut av artikkel-kriser når jeg har skrevet oppgaver. Alltid noe nytt å spennende å lese om, og ikke minst aktuelt. Skrevet på et språk en student kan skjønne og relatere til. 

Håndboken for sykepleierstudenter er genial. «Hele» pensum pakka inn i en liten bok. Prosedyrer og retningslinjer som man kommer borti mange ganger gjennom studiet. 

Nå ble det mye skryt her, men det er fortjent. Vi er så innmari heldige som har et forbund hvor studenter får være med, får alle disse fordelene og i tillegg har stemmerett. Vi får gjennom NSF være med på å forme vår egen utdanning, gjøre noe med det vi mener er feil, og legge press på politikere og utdanningsinstitusjoner fordi vi som er midt i dette løpet faktisk vet best hva som fungerer og hva vi trenger for å få en best mulig utdanning. 

Det et fåtall av studenter som engasjerer seg så mye at de havner som leder, nestleder og styremedlemmer. Men også fylkesrepresentantene og lokallagslederne der ute er med på denne jobben. De engasjerer, inspirerer og setter NSF på kartet. Ja, de setter sykepleierstudentene på kartet. Gjør oss synlige for folk flest, og for politikerne som skal bestemme. De siste årene har vi blitt mer og mer synlig i media. Fått frem våre meninger og vi har blitt hørt. Det er noe å være stolte av. 

NSF student er preget av samhold og glede. Det stiftes stadig nye lokallag som bidrar til å holde studentene samlet, faglig og sosialt. Alt fra pizzakvelder med quiz, til store fagdager med kjente foredragsholdere. Sjansen for at man skal droppe ut av studiet er mindre om man har noe man føler tilhørighet med. Venner man kan være sammen med og noe som engasjerer. 

Vi lærer mye av dette samholdet. Vi lærer om politikk, fag og fremtida. Vi bygger opp en yrkesstolthet ingen kan ta fra oss. Den dagen vi står med vitnemålet i hånda er vi forberedt på hva som kommer, og hvor vi kan henvende oss for å på nytt kunne føle på dette samholdet. Mange engasjerte studenter har fortsatt å engasjere seg i yrkeslivet. Som tillitsvalgte, fylkesstyremedlemmer og hovedtillitsvalgte. Med gode erfaringer i bagasjen har overgangen blitt lettere, og yrkesstoltheten har vokst. Vi vet hva vi vil, og vi kjemper for det! 

Noen av morgendagens ledere ble kanskje vervet inn i NSF denne uka, og ganske sikkert flere av morgendagens tillitsvalgte har hatt sitt første møte med NSF nå. 

Jeg er overbevist om at grunnlaget for mange legges i hvordan man blir møtt, og hvilket støtteapparat man har rundt seg. Nettopp derfor er jeg sikker på at årets nye medlemmer kommer til å bli fantastiske sykepleiere som tar gleden og stoltheten over yrkesvalget sitt med seg inn i arbeidslivet når den tid kommer. 

Jeg er stolt av å få være styremedlem i NSF student dette året, og jeg vet at erfaringene jeg får der kommer jeg til å ta med meg videre på veien.

POPULÆRE ARTIKLER NÅ