fbpx Om digitalisering og gammeldagse holdninger | Sykepleien Hopp til hovedinnhold

Om digitalisering og gammeldagse holdninger

Noe sier meg at mye kommer til å forandre seg i vårt kjære Helsevesen i løpet av 5-10 år. Spesielt tror jeg at man kommer til å merke markante forandringer i kommunehelsetjenesten, med tanke på velferdsteknologi. Det er allerede utviklet mye velferdsteknologi, deriblant diverse apper.

Men som en «omreisende sykepleier», opplever jeg mye rart, ser mye bra….og dårlig… Men ikke minst møter jeg mange, for meg, merkelige og rett og slett umoderne holdninger. Da tenker jeg særlig på mobilbruk i jobbsammenheng..!

Nei, man skal ikke sende snaps hele tiden, eller henge på facebook i arbeidstiden. Vi skal heller ikke sende snaps av konfidensiell dokumentasjon og informasjon, ei heller utlevere våre pasienter. For å ha et godt arbeidsmiljø, trenger man god kommunikasjon, både verbalt og non-verbalt…og mobilbruken kan være et hinder for dette… Dette tror jeg, samt umoderne og gammeldagse holdninger, har ført til at flere avdelinger både i spesialisthelsetjenesten, primærhelsetjenesten og kommunehelsetjenesten har bannlyst all mobilbruk i arbeidstiden. Noen har til og med gått så langt som å ha en «mobil-safe» der alle som skal på vakt må låse inn sine mobiler, før de henter dem ut igjen i pausen evt. Går av vakt...For meg og mange av min genereasjon «millenials».

 

POPULÆRE ARTIKLER NÅ