fbpx Tenn et lys for en bedre eldreomsorg 10. februar. Hopp til hovedinnhold

Tenn et lys for en bedre eldreomsorg 10. februar.

Jeg har drevet siden "Verdig eldreomsorg" på Facebook i ett år 10. februar. Det er nå snart 42 000 som følger siden og det er jeg så takknemlig for. Mange har etterlyst en aksjon for eldreomsorgen, men det som ikke alle tenker over er at det krever en del forberedelser i forkant av en vellykket aksjon. Og har jeg noen garanti for at folk faktisk kommer? 

Derfor bestemte jeg meg først for å lage en aksjon på Facebook. Jeg husker hvordan folk la ut det franske flagget i forbindelse med terroren i Paris, og det var veldig synlig da så mange byttet profilbilde.
Derfor lager jeg et arrangement som lyder slik:

Tenn et lys for en bedre eldreomsorg 10. februar 

Tenn et lys for de eldre hjemme hos deg selv denne kvelden, som et symbol på din støtte til eldreomsorgen. Det må bevilges mer penger som kommer våre eldre til gode.
Nei til byråkrati og kontroll - ja til tillit og omsorg 

Del gjerne bildet av lyset du tenner på tidslinjen din, eller som profilbilde for noen dager. Jeg håper å se veldig mange lys på Facebook kvelden den 10. februar. Denne dagen er også siden Verdig eldreomsorg ett år.

Mitt håp med dette er at vi skal synes på Facebook denne dagen, og dette er noe som er mulig å være med på for alle. Også de som ikke kan gå eller kommer seg ut.

Jeg håper også at politikere, ledere og hele Norge skal forstå at nå er det på tide å ha de eldre i landet vårt i fokus. 

Nei til flere innsparinger i eldreomsorgen, ja til å bevilge mer penger som kommer våre eldre til gode. Ja til flere trivselstiltak og omsorg i hjemmesykepleien og på sykehjem. 

Jeg ser en slags dobbeltkommunikasjon i Norge. Det skal bli mer verdig og trygt for våre eldre, samtidig ser vi slike overskrifter:

Oslos sykehjem må kutte.

Mener Melhus har for råflott eldreomsorg.

Jeg får tilbakemeldinger fra pleiere fra hele landet og alle jeg snakker med sier det samme; Vi må ha mer bemanning på avdelingene, og også en synlig leder som jobber sammen med oss. Vi føler at vi ikke strekker til og har en dårlig følelse når vi går hjem fra jobb.

Er det så vanskelig å forstå? Ja, vi behøver også mer kompetanse, men den får vi ikke brukt på en tilfredsstillende måte når det alltid er for lite folk på jobb.

Jeg får også daglig tilbakemeldinger fra pårørende om akkurat det samme. Pleierne har ikke tid, de må gjøre så mange oppgaver. Pasienter dør alene, fordi avdelingen sparer penger på ikke å leie inn ekstra bemanning når et menneske er i siste fase av livet. Ikke alle har pårørende hos seg, men de klager heller ikke. Derfor synes det ikke. Derfor må vi som pleiere være deres forsvarere.

Jeg kan nevne mange ting og jeg vet at det også er mye positivt der ute. Men vi kan ikke la det positive på et sykehjem oppveie for det som er negativt andre steder. Vi må synliggjøre og få frem hvordan det er i hele Norge.

Vi behøver en større pott til eldreomsorgen!

Bli med på aksjonen 10. februar, tenn et lys og legg ut et bilde av dette på Facebook. Enten som ditt profilbilde eller på tidslinjen din.

Tusen takk for at du støtter aksjonen, og det er viktig at mange er med for at vi skal bli lagt merke til.

POPULÆRE ARTIKLER NÅ