fbpx Redigerer i 100% fast stilling | Sykepleien Hopp til hovedinnhold

Redigerer i 100% fast stilling

Sykepleien søker etter en språksterk redigerer.

Tidsskriftet Sykepleien publiserer årlig rundt 100 fagartikler skrevet av sykepleiere og annet helsepersonell. Som redigerer hos oss skal du primært være med på å sikre at våre fagartikler holder høy språklig kvalitet.

Hovedoppgavene er språkvask, desking og korrektur av artikkelmanus etter at disse er blitt godkjent av fagredaktørene i Sykepleien. Redigereren skal ha sikker språkføring og evnen til å kunne trekke ut essensen i artiklene for å lage presise titler og ingresser samt bidra til at fagartiklene på sykepleien.no er lesevennlige.

I tillegg til å redigere fagartikler ønsker vi at du ved behov kan redigere fagfellevurderte forskningsartikler samt bidra til å redigere vår nyhetsjournalistikk og våre meningsinnlegg.  

Arbeidsverktøy er Word og Drupal for nettpublisering. Du vil samarbeide tett med redaksjonens to fagredaktører, grafisk designer og manusredaktør samt eventuelt forskningsredaktørene og andre i redaksjonen.

Vi søker en medarbeider med følgende kvalifikasjoner og erfaring:

  • Språkutdanning, fagoversetting og/eller journalistutdanning fortrinnsvis på masternivå. Har du helsefaglig bakgrunn i tillegg, er det en fordel. Relevant erfaring med helsefaglig og redaksjonell tekstbearbeiding kan unntaksvis kompensere for formell utdanning.
  • Erfaring med språkvask, korrektur og gjerne desking.
  • Kjennskap til helseterminologi, fagformidling, akademiske tekster og referansesystemer samt erfaring med helsejournalistikk er en fordel.
  • Like å jobbe selvstendig, men også i team for sammen å se på muligheter for å løfte kvaliteten på artiklene, f.eks. tabeller, bilder, illustrasjoner, titler og ingresser. 

Personlige egenskaper:

Arbeidet krever at du er nøyaktig, fleksibel og strukturert. Du bør like detaljer, men også evne å se det store bildet. Du må kunne jobbe med flere prosjekter/artikler på én gang og være god til å prioritere.

Vi ønsker også at du har gode samarbeidsevner og er en bidragsyter i vårt inkluderende arbeidsmiljø.

Personlig egnethet vil bli tillagt vekt.

Vi kan tilby et aktivt, lærerikt og høyt kompetent arbeidsmiljø samt

  • tariffavtale
  • pensjonsordninger i KLP
  • reise-, ulykkes- og gruppelivsforsikring
  • konkurransedyktig lønn
  • fleksibel arbeidstidsordning
  • kantineordning og gode velferdsordninger

Tiltredelse etter avtale, men stillingen er ledig per dags dato.

Søknadsfristen er 18. august 2024.

Ta gjerne kontakt med ansvarlig redaktør Anne Hafstad på telefon 91 79 39 73 eller manusredaktør Signe Marie Flåt på telefon 99 27 32 84. Alle henvendelser blir behandlet konfidensielt.

Søknad sendes inn via vår elektroniske søkeportal. Følg lenken nederst på siden. Vi gleder oss til å høre fra deg!

Om arbeidsgiveren

Sykepleien er et redaksjonelt uavhengig tidsskrift som redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten og eies av Norsk Sykepleierforbund. Tidsskriftet produserer kvalitetsjournalistikk og er en viktig kanal for publisering av fag- og forskningsartikler. Hovedkanalen er sykepleien.no, men årlig utgis også fem større temautgivelser på papir med et opplag på 122 000 eksemplarer. Sykepleien er blant de mest prisbelønnede publikasjoner i norsk fagpresse.

Spørsmål om stillingen

Annonse
Annonse