fbpx Fagredaktør i Sykepleien | Sykepleien Hopp til hovedinnhold

Fagredaktør i Sykepleien

Sykepleien er et redaksjonelt uavhengig tidsskrift som redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten og eies av Norsk Sykepleierforbund. Tidsskriftet produserer kvalitetsjournalistikk og er en viktig kanal for publisering av fag- og forskningsartikler. Hovedkanalen er sykepleien.no, men årlig utgis også fem større temautgivelser på papir med et opplag på 122 000 eksemplarer. Sykepleien er blant de mest prisbelønnede publikasjoner i norsk fagpresse.
 

En av våre fagredaktører går av med pensjon, og vi søker nå hennes etterfølger i en 100 % fast stilling.

Tidsskriftet Sykepleien publiserer årlig cirka 90 fagartikler, skrevet av sykepleiere og annet helsepersonell. Fagredaktøren skal være med på å utvikle Sykepleien som en attraktiv redaksjonell virksomhet som stimulerer sykepleiere til å følge med og delta i utviklingen av faget.

Som fagredaktør er din hovedoppgave å hente inn interessante artikkelforfattere og vurdere manuskripter i tråd med redaksjonens retningslinjer for fagartikler. Du har ansvaret for at fagartikler som publiseres, holder et godt faglig nivå. Artiklene publiseres løpende på sykepleien.no.

I arbeidet med artiklene skal du samarbeide tett med forfatterne og foreslå grep som løfter kvaliteten. Du skal også kvalitetssikre faglig innhold og bruk av referanser. Ved behov forventes det at du tar kontakt med faggrupper og/eller andre fagpersoner for å sikre den faglige kvaliteten på innholdet i artiklene.

Vi forventer at du tar initiativ til å fremme fagartikler på ulike måter, for eksempel ved å lage samleartikler, samarbeide med kollegaer i redaksjonen om å formidle artiklene på alle Sykepleiens plattformer, samt å delta på fagdager og seminarer.
 

Vi søker en medarbeider med følgende kvalifikasjoner og egenskaper:

 • Bachelor i sykepleie
 • Relevant utdanning på masternivå
 • Erfaring som sykepleier og gjerne også med undervisning og veiledning av studenter
 • Gode kommunikasjonsferdigheter både skriftlig og muntlig
 • Høy digital kompetanse
 • Erfaring fra fagformidling og/eller redaksjonelt arbeid fra journalistisk virksomhet er en fordel
   

Personlige egenskaper:

Vi ser etter deg som er god til å arbeide i team, da du jobber tett sammen med den andre fagredaktøren, våre grafiske designere og våre to medarbeidere som har ansvaret for språkvask, desking og presentasjon av artiklene.

Videre krever arbeidet at du er nøyaktig og strukturert.

Du må ha gode samarbeidsevner og et bredt faglig nettverk.

Vi legger særlig vekt på god formidlingsevne og kreativitet i arbeidet med å nå ut til eksisterende og nye lesergrupper.

Personlig egnethet vil bli tillagt vekt.

Vi kan tilby et aktivt, lærerikt, høyt kompetent og inkluderende arbeidsmiljø, samt:

 • Tariffavtale
 • Pensjonsordninger i KLP
 • Reise- og ulykke- og gruppelivsforsikring
 • Konkurransedyktig lønn
 • Fleksibel arbeidstid med hjemmekontorordning
 • Kantineordning og gode velferdsordninger

Tiltredelse så snart som mulig etter avtale. Stillingen er ledig fra 1. januar 2024.

Søknadsfrist: 1. desember 2023.

Ta gjerne kontakt med ansvarlig redaktør Anne Hafstad, på telefon 91793973. Alle henvendelser blir behandlet konfidensielt.

Søknad sendes inn via vår elektroniske søkeportal. Følg lenken nederst på siden. Vi gleder oss til å høre fra deg!

Annonse
Annonse