Bioingeniør/helsesekretær/sykepleier
Gjøvik er en en passe stor by med stabilt vær, Mjøsutsikt, slalåmbakke og utebasseng midt i sentrum. Byen har et rikt musikk - og idrettsliv, og det er kort vei til stranda, åsen, fjellet, Gardermoen (1 t 20 min), Oslo (1 t og 50 min), Hafjell og Kvitfjell. NTNU er også lokalisert til byen.
Seksjon for blodbank og medisinsk biokjemi Gjøvik har 36 stillinger. Det er separate turnuser på blodbank og medisinsk biokjemi, begge med døgnbemanning.
Følgende fagområder dekkes av seksjonen: Immunhematologi, tapping av blodgivere, preanalyse, klinisk kjemi, hematologi, koagulasjon/spesialkoagulasjon og urinanalyser.
Vi har ledig følgende stillinger:
1. Bioingeniør/helsesekretær/sykepleier i et 50% vikariat fra 16. oktober 2023 til 1. mars 2024 med mulighet til forlengelse. Annen oppstartsdato kan ev avtales. Stillingen er en dagstilling på seksjon blodbank og medisinsk biokjemi, men vil i første omgang innebære jobb på blodbank. Ved øvrig ledige stillinger, kan stillingsprosenten vurderes økt.
2. Bioingeniør i 100% vikariat fra så raskt som mulig, til 1. mars 2024 med mulighet til forlengelse. Stillingen inngår i tredelt turnus, dag, kveld, natt og helg.
Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju fortløpende.
Hvis det blir flere ledige stillinger innen søknadsfristen, kan det ansettes fra søkermassen som foreligger.
Kopi av relevant utdanning og attester skal legges ved søknaden i Webcruiter.
Nøkkelinformasjon
Søknadsfrist: 08.10.2023
Arbeidsgiver: Sykehuset Innlandet HF
Sted: Gjøvik
Stillingstittel: Bioingeniør/helsesekretær/sykepleier
Stillinger: 2
Heltid / Deltid: Deltid, Heltid
Ansettelsesform: Vikariat
Stillingsprosent: 50, 100
Webcruiter-ID: 4707345348
Startdato: 16.10.2023
Sluttdato: 01.03.2024
Arbeidsoppgaver
Stillingen som i første omgang er tilknyttet dagtid på blodbanken består av tapping og intervju av blodgivere, samt kontorarbeid. Kontorarbeidet består bla av å gi time til nyregistreringer, førstegangsgivere og etablerte givere som er frigitt etter karantene. Ringe givere for å fylle opp timelister etter behov og ansvar for blodgivertelefonen.
Som vaktgående bioingeniør på vår avdeling er arbeidet veldig variert. Sykehuset på Gjøvik har ansvar for hematologiske pasienter i Innlandet. Vi samarbeider tett med hematologene og har bl.a CellaVision, digital cellemorfologi. Vi har eget mikroskopirom hvor våre bioingeniører etter hvert kommer til å ta over mer ansvar for mikroskopering av uriner, og hvor vi vurderer blodutstryk. Medisinsk biokjemi analyserer også i tillegg klinisk kjemi og blodgass, og spesialkoagulasjon for hele Innlandet.
Vi utfører ulike hurtigtester, som PCR for SARS - Cov - 2 og malaria, gramfarging av f.eks. positive blodkulturer, og preparerer BAL - væsker.
Laboratoriepersonell er også en del av de akutte teamene på sykehusene; traume, hjerneslag mm.
På blodbank har vi immunhematologi hvor det gjøres typing, screening og identifisering, i tillegg til tapping av blodgivere og ivaretakelse av disse. Fordi vi har mange hematologiske pasienter har våre ansatte på blodbank ekstra god kompetanse innen dette området.
Vår instrumentpark består bl.a. av følgende: Alinity CI, Alinity HQ, Alinity HS, CellDyn Sapphire, ACL TOP, ABL 800 Flex (med. biokjemi) og Ortho Vision (blodbank)
Erfaring med disse eller liknende instrumenter kan være en fordel, men vi ønsker oss også gjerne nyutdannede bioingeniører.
I 2021 startet Høgskolen i Innlandet opp med bioingeniørutdanning. Våre seksjoner har ansvar for å veilede studenter i praksis.
Kvalifikasjoner
For stillingen som bioingeniør/helsesekretær/sykepleier:
- Autorisert bioingeniør/helsesekretær/sykepleier
- Må kunne beherske norsk godt, både skriftlig og muntlig
- Erfaring innen blodprøvetaking og/eller tapping av blodgivere er ønskelig
- Personlig egenskaper vil bli vektlagt
For stillingen som bioingeniør:
- Autorisert bioingeniør
- Må kunne beherske norsk godt, både skriftlig og muntlig
- Personlig egenskaper vil bli vektlagt
Personlige egenskaper
- Være god til å jobbe selvstendig og i team
- Være ansvarsbevisst og nøyaktig
- Serviceinnstilt
- Vilje og evne til å bidra til et godt samarbeid med klinikken og innad i avdelingen
- Kunne jobbe selvstendig i tredelt turnus
- Bidra til et godt arbeidsmiljø for alle ansatte i avdelingen
- Være med å bidra til utvikling av faget
- Dele kunnskap med andre
- Må håndtere utfordringer i en hektisk arbeidshverdag
Vi tilbyr
- Eksterne søkere som er autoriserte bioingeniører og som flytter til Gjøvik, kan få dekket husleie i overgangsbolig inntil 4 måneder.
- På vår avdeling får du god kompetanse innen flere fagområder.
- Spesielt i vaktsituasjoner jobber man tett med andre yrkesgrupper.
- Lønns – og arbeidsvilkår i h.h.t. gjeldende overenskomst og arbeidsreglement
- Gode pensjonsordninger gjennom KLP
Etter søknadsfristens utløp vil offentlig søkerliste bli utarbeidet. Hvis søker har krysset av for ønske om ikke å fremkomme på offentlig søkerliste, vises det til offentleglova §25, annet ledd. Helseforetaket vil gjøre en vurdering av om kriteriene for å bli unntatt fra søkerlista er oppfylt. Det gjøres oppmerksom på at en søknad kan bli gjort offentlig selv om søkeren har bedt om å ikke bli ført opp søkerlista. Søkeren vil i tilfellet bli varslet om dette.
Kontaktinformasjon
Heidi Mossevik
Seksjonsleder
Telefon: 412 75 348
Adresse: Kyrre Grepps gate 11, 2819 Gjøvik, Norge
Åpne veibeskrivelse (i ny fane)
Om arbeidsgiveren
Sykehuset Innlandets oppgaver er pasientbehandling, utdanning, forskning og opplæring av pasienter og pårørende. Vi har virksomhet på mer enn 40 steder i Innlandet innenfor somatikk, psykisk helsevern, rusomsorg og prehospitale tjenester. Som ett av landets største helseforetak med 9 000 ansatte og et stort antall faggrupper, er vi Innlandets største kompetansemiljø.
Sykehuset Innlandet ønsker at våre ansatte skal gjenspeile befolkningens mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uansett alder, kjønn, funksjonsnedsettelse, kulturell og etnisk bakgrunn. Det samme gjelder om du har hatt et lengre avbrudd fra arbeidslivet.
Divisjon Medisinsk service består av laboratoriespesialitetene medisinsk mikrobiologi, medisinsk biokjemi, blodbank (immunologi og transfusjonsmedisin) og patologi. Noklus er organisert i vår divisjon. Laboratoriefagene analyserer ca. 9,6 millioner analyser per år.