fbpx Språksterk redigerer | Sykepleien Hopp til hovedinnhold

Språksterk redigerer

Sykepleien søker etter redigerer i 100 prosent fast stilling.

Tidsskriftet Sykepleien publiserer årlig rundt 100 fagartikler skrevet av sykepleiere og annet helsepersonell. Som redigerer hos oss skal du primært være med på å sikre at våre fagartikler holder høy språklig kvalitet.

Hovedoppgavene er språkvask, desking og korrektur av artikkelmanus etter at disse er blitt godkjent av fagredaktørene i Sykepleien. Redigereren skal ha sikker språkføring og evnen til å kunne trekke ut essensen i artiklene. Du må være god til å lage presise titler og ingresser samt bidra til at fagartiklene på sykepleien.no er leservennlige.

I tillegg til redigering av fagartikler ønsker vi at du ved behov kan redigere og bidra i vår nyhetsjournalistikk samt meningsinnlegg og forskningsartikler.

Arbeidsverktøy er Word og Drupal for nettpublisering. Redigereren samarbeider tett med redaksjonens to fagredaktører, grafisk designer og manusredaktør.

Vi søker en medarbeider med følgende kvalifikasjoner og erfaring:

  • Journalistutdanning og/eller språkutdanning på høyskolenivå. Har du helsefaglig bakgrunn i tillegg, er det en fordel. Relevant erfaring med redaksjonell tekstbearbeiding kan unntaksvis kompensere for formell utdanning.
  • Gode kommunikasjonsferdigheter.
  • Erfaring med digital formidling og kjennskap til grunnleggende digitale verktøy.
  • Kjennskap til helseterminologi, helsejournalistikk og erfaring fra fagformidling er en fordel.

Personlige egenskaper:

Arbeidet krever at du er nøyaktig, fleksibel og strukturert. Du må kunne jobbe med flere prosjekter/artikler på én gang og ha gode samarbeidsevner. Vi ønsker også at du er en bidragsyter i vårt inkluderende arbeidsmiljø.

Personlig egnethet vil bli tillagt vekt.

Vi kan tilby et aktivt, lærerikt og høyt kompetent arbeidsmiljø samt:

  • tariffavtale
  • pensjonsordninger i KLP
  • reise-, ulykkes- og gruppelivsforsikring
  • konkurransedyktig lønn
  • fleksibel arbeidstid
  • kantineordning og gode velferdsordninger

Tiltredelse etter avtale, men stillingen er ledig per dags dato.

Ta gjerne kontakt med ansvarlig redaktør Anne Hafstad på telefon 91 79 39 73 eller manusredaktør Signe Marie Flåt på telefon 99 27 32 84. Alle henvendelser blir behandlet konfidensielt.

Sykepleien er et redaksjonelt uavhengig tidsskrift som redigeres etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakaten. Eier er Norsk Sykepleierforbund. Tidsskriftet produserer løpende nyheter innen helse og er også en viktig kanal for publisering av fag- og forskningsartikler samt meninger innen vårt fagfelt.

Sykepleien Forskning er et eget fagfellevurdert nivå-1 tidsskrift under Sykepleien som skal fremheve og formidle kunnskap om alle sidene av sykepleierfaget. Målgruppen vår er sykepleiere, annet helsepersonell samt ansatte og beslutningstakere i helse- og omsorgssektoren. Hovedkanalen er sykepleien.no. Årlig utgis også fem større temautgaver på papir med et opplag på 120 000 eksemplarer. Sykepleien er blant de mest prisbelønnede publikasjonene i norsk fagpresse.

 

Annonse
Annonse