fbpx - Uklart fra helsemyndighetene Skip to main content
Norsk

- Uklart fra helsemyndighetene

Foto: Marit Fonn
Helsesøstrene står klare til å vaksinere mot svineinfluensa. Men hvem skal de vaksinere?

- I noen kommuner vaksinerer fastlegene risikogruppene, i andre skal helsesøstrene vaksinere alle. Det er mange ulike løsninger, sier Astrid Grydeland Ersvik (bildet), leder for helsesøstrenes faggruppe i Norsk Sykepleierforbund.

Hun ønsker tydeligere føringer fra helsemyndighetene.

 

Ekstraarbeid

- En annen utfordring er at dette er ekstraarbeid. Vi ønsker beskjed om hva vi skal prioritere. Tidligere i høst sendte vi brev til Helsedirektoratet der vi blant annet stilte spørsmål om hpv-vaksinen burde utsettes for å rydde plass til vaksineringen mot svineinfluensa. Vi har ikke fått noe klart svar, sier Grydeland Ersvik.

 

Ønsker dialog

Hun har fått klar beskjed fra sine medlemmer om at vaksineringen ikke er mulig å få til ved siden av alle de andre oppgavene helsesøstrene har.

- Dere skal ikke bare brette opp ermene og trå til?

- Joda. Og det gjør vi. Men det er klart at oppgavene som blir lagt til side også må gjøres en gang. Dette henger også sammen med vår generelle bemanningssituasjon.

Grydeland Ersvik følger nå med på utviklingen.

- Men organiseringen burde vært på plass før vaksineringen var kommet i gang, sier hun.

 

 

 

 

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.