Færre dør av kreft og hjerte- og karsykdom
Flest dør av kreft, men færre dør både av kreft og hjerte- og karsykdommer. Dødsårsaksregisteret har nye tall.
Flest dør av kreft, men færre dør både av kreft og hjerte- og karsykdommer. Dødsårsaksregisteret har nye tall.
Ny forskning viser at mettet fett antakelig ikke er så usunt som man har trodd.
Les også: - Mettet fett er ikke friskmeldt
Enkle tiltak gjør det mulig å kartlegge risikofaktorer for hjerte- og karsykdom basert på frivillig innsats.
Ny forskning om mettet fett er ikke så klar som det blir påstått i en artikkel publisert i Sykepleien, hevder fagsjef i SomeBody.no og ansatt ved HiOA, Erik Arnesen i denne kommentaren.
Lite søvn og fysisk aktivitet øker risikoen for hjerte- og karsykdommer blant kvinnelige helsearbeidere i turnus.
«Amming beskytter mors hjerte», skrev VG i 2007. Det gjorde forsker Tone Natland Fagerhaug nysgjerrig.
Det er ikke fett, men karbohydrater som har ført til fedmeepidemi i den vestlige verden, skriver Jan Helge Halleraker i sitt innlegg i debatten om mettet fett.
Målt i antall dødsfall og antall dødsfall per 100 000 personer var kreft og hjerte- og karsykdommer de vanligste dødsårsakene i Norge i fjor.
Andelen mellom 30 og 69 år som dør tidlig av ikke-smittsomme sykdommer i Norge, har gått ned. Nedgangen fra 2015 til 2021 er på 17 prosent.
Derfor kan det være lurt å avdekke om kvinner har hatt høyt blodtrykk, diabetes eller andre komplikasjoner i svangerskap.