fbpx Åpenhet gir bedre artikler Hopp til hovedinnhold

Åpenhet gir bedre artikler

Jeg går til oppgaven som ny redaktør i Sykepleien Forskning med stor ydmykhet og respekt.

Avtroppende redaktør Anners Lerdal har stått i spissen for å utvikle Sykepleien Forskning til et tidsskrift tre av fire medlemmer i Norsk Sykepleierforbund mener er en viktig informasjonskanal. Norsk sykepleieforskning er i sterk vekst, og kravet om publisering er en naturlig konsekvens. Nettopp derfor er det viktig å ha et vitenskapelig tidsskrift som kan spre ny norsk sykepleieforskning til over 100.000 medlemmer. Jeg vil også takke de assisterende redaktørene som gjør en uvurderlig jobb for å sikre kvaliteten på artiklene som publiseres.
I de siste årene har mengden innsendte artikler økt, noe som gjør det mulig stadig å øke kvaliteten på tidsskriftet. På nettsidene til Sykepleien Forskning ligger det gode og nyttige tips for deg som ønsker å publisere i tidsskriftet. Her vil du finne råd om hvordan skrive artikler og hvordan de bør bygges opp. Da jeg deltok på Sykepleiekongressen i 2012 var jeg imponert over hvor mye forskning og fagutvikling som foregår blant norske sykepleiere i alle deler av helsetjenesten og ved universiteter og høyskoler. Dette er kjernen i hva Sykepleien Forskning skal formidle; leserne skal kjenne seg igjen i de artiklene vi publiserer.
Som et vitenskapelig tidsskrift er vi helt avhengig av et aktivt forskningsmiljø som leverer god sykepleieforskning. Dette innebærer også at forskere deltar som fagfeller når de blir spurt om å kvalitetssikre forskningsartikler. Uavhengige fagfellevurderinger er alfa og omega for et forskningstidsskrift. Sykepleien Forskning har valgt å være åpne om hvem som er forfattere og fagfeller for å unngå spekulasjoner om hvem som har vurdert artiklene. Forskning viser at denne åpenheten faktisk øker kvaliteten på artiklene. 
Jeg gleder meg til å ta fatt på redaktørjobben i samarbeid med redaksjonen og, viktigst av alt, dere som lesere og bidragsytere til et vitenskapelig tidsskrift vi har all grunn til å være stolte av.

Som et vitenskapelig tidsskrift er vi helt avhengig av et aktivt forskningsmiljø som leverer god sykepleieforskning
Marit Leegaard

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse