fbpx Lærerne i streik fra 1. juli Hopp til hovedinnhold

Lærerne i streik fra 1. juli

– Lærerne har gitt et kraftig signal til KS. Nå blir det streik, sier Utdanningsforbundets leder, Ragnhild Lied.

Resultatet av uravstemningen blant lærerne i KS-sektoren er nå offentlig: Deltakelsen har vært historisk høy, hele 67 prosent av medlemmene – det vil si over to tredjedel. 73 prosent har stemt nei til tariffavtalen, mens 27 prosent stemte ja.

Dermed går Utdanningsforbundet ut i streik, og starter med å ta ut 36 lærere på Rothaugen skole i Bergen fra 1. juli.

 

Kraftig signal
– Avstemningsresultatet er et kraftig signal fra landets lærere om manglende tillit til sin arbeidsgiver, både sentralt og lokalt. Selv om lærerne skulle ta stilling til hele tariffavtalen, hersker det ingen tvil om at det først og fremst er forslaget til ny arbeidstidsavtale som danner grunnlaget for streiken, fastslår Ragnhild Lied.

Hun erkjenner at verken hun eller sentralstyret i Utdanningsforbundet forutså en så sterk motstand mot avtaleutkastet som avstemningen viser.

 

Nok er nok
Både lokale og nasjonale politikere bør også tolke avstemningsresultatet som en klar beskjed om at nok er nok, påpeker Lied:

– Dette er et læreropprør. De sier ikke bare nei til mindre fleksibilitet i skolehverdagen, de sier også nei til kommunenes økende detaljstyring i skolen, og til de mange tiltakene som over tid har svekket lærerrollen og lærerne som selvstendige profesjonsutøvere.

Streiken blant Utdanningsforbundets medlemmer starter allerede over helgen. 1. juli tas 36 lærere ved Rothaugen skole i Bergen ut i streik. Så dimensjonerer vi uttaketslik at effekten virkelig kommer etter skolestart.

 

Ikke streik i Oslo
Uravstemningen i Oslo kommune, som er et eget tariffområde, har vært gjennomført samtidig med uravstemningene i KS-området. Resultatet fra Oslo viser et ja-flertall på 55,5 prosent, selv om mange av de som har stemt har stemt nei.

Les hele pressemeldingen HER.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse